Bankformand: Fin løsning med Spar Lolland

Finansrådets formand Michael Rasmussen er udmærket tilfreds med Jyske Banks overtagelse af Spar Lolland, der ifølge ham viser, at bankerne klarer tingene selv.

Michael Rasmussen, formand for Finansrådet. Foto: Gregers Tycho

Nordea-chefen Michael Rasmussen, der samtiidig er formand for pengeinstitutternes interesseorganisation Finansrådet, ser med tilfredse øjne på den løsning vedrørende Spar Lolland, der blev offentliggjort i går aftes.

"Det er en fin løsning. Det er en privat løsning. Og jeg synes, det viser, at de danske pengeinstitutter kan og vil løse tingene i privat regi," siger han til FinansWatch.

"Jeg er også meget tilreds med, at de simple kreditorer her holdes skadesfri," siger han.

Men der er trods alt også en række investorer, der taber penge på det her krak. Aktionærerne og ejerne af den ansvarlige kapital?

"Det er altid trist, når nogen taber penge, det er der ingen tvivl om, og jeg synes da bedre om, at ingen led tab, da Spar Nord overtog Sparbank. Men det var en helt anden case. Jeg synes, vi skal glæde os over, at indskyderne går fri, og så må vi sige, at der er nogle investorer, der desværre mister deres penge. Men det er også dem, der har fået de højeste renter, på de produkter, de har købt. Det er sådan systemet fungerer, selvom det selvfølgelig er meget beklageligt og ærgerligt for dem," siger Michael Rasmussen til FinansWatch.

BRANCHENYT
Læs også