Goldman Sachs sælger andel i kinesisk storbank

Amerikansk storbank bakker langsomt ud af verdens mest værdifulde bank.

Foto: AP

Den store amerikanske investeringsbank Goldman Sachs fortsætter med at nedbringe sin ejerandel i verdens mest værdifulde bank, Industrial & Commercial Bank of China (ICBC).

Ifølge Wall Street Journal har Goldman Sachs solgt en ny stor andel, der har en værdi på 1 mia. dollar, og det skete til kurs 5,77 Hongkong dollar (HK dollar), hvilket var 3 pct. lavere end mandagens lukkekurs for ICBC.

Solgt ud i bidder

Det er ikke første gang, at Goldman Sachs nedbringer sin ejerandel, som investeringsbanken for første gang i 2006 opbyggede med en investering på 2,58 mia. dollar. Faktisk har Goldman Sachs siden 2009 solgt ud af sin ejer andel i banken hele fire gange forud for dette salg, og det har hidtil indbragt Goldman Sachs 7,76 mia. dollar, skriver Bloomberg News.

ICBC-aktien falder tirsdag morgen 2,7 pct. til 5,79 HK dollar, og markedsværdien af banken udgør nu 2020 mia. HK dollar svarende til 1445 mia. kr. Til sammenligning har Nordea en markedsværdi på 230 mia. kr., mens Danske Banks markedsværdi er på 107 mia. kr. Danmarks mest værdifulde selskab Novo Nordisk kan bryste sig af en markedsværdi på 553 mia. kr.

Store engagementer

Ifølge de kinesiske finansmyndigheder China Banking Regulatory Commision har vestlige finansielle institutioner i perioden fra 2001 til 2009 investere sammenlagt 33 mia. dollar i kinesiske banker, og til dato har de vestlige banker indkasserede 24 mia. dollar på frasalg af selvsamme ejerandele, mens at de vestlige institutioners resterende beholdninger fortsat har en værdi på over 20 mia. dollar, beretter Bloomberg News.

BRANCHENYT
Læs også