Fransk minister: Vi er statsbankerot

Frankrigs arbejdsminister Michel Sapin chokerede, da han beskrev nationen som værende totalt fallit.

Den franske arbejdsminister Michel Sapin. Foto: Jacques Brinon/AP

Ifølge den britiske avis The Telegraph kom Michel Sapin med udtalelsen i et radiointerview, og det har blandt andet fået landets finansminister op af stolen.

- Der er en nation, men det er en helt bankerot nation. Det er derfor vi har lanceret en spareplan, og intet bør holde os fra at nå de fastsatte mål, sagde Michel Sapin i interviewet ifølge The Telegraph.

Kommentarerne fra Michel Sapin kommer netop som præsident Francois Hollande forsøger, at forbedre billedet af den franske økonomi efter lanceringen af planen som skal reducere de offentlige udgifter på 60 mia. euro og øge skatterene med 20 mia. euro over de næste fem år.

"Genfinder fordums styrke"

Den franske finansminister Pierre Mosovici kalder udtalelserne fra Michel Sapin for upassende.

-Kommentaren fra Michel Sapin er upassende. Frankrig er et solvent og troværdigt land som er ved at genvinde sin fordums styrke, lød det skarpe modsvar fra finansministeren.

Data fra Banque de France viste tidligere i denne måned en kapitalflugt fra landet grundet bekymringer om, at Frankrigs socialistiske præsident agter at beskatte de rigeste franskmænd og virksomheder, hvilket har fået mange fremtrædende personer til at reagere.

Blandt andet har skuespilleren Gérard Depardieu i protest givet afkald på sit franske statsborgerskab og emigreret til Rusland, mens den britiske premierminister David Cameron udtalte, at Storbritannien vil ruller den røde løber ud for at tiltrække rige franskmænd, beretter The Telegraph.

BRANCHENYT
Læs også