Novo-rival tjener mere end ventet

Amerikanske Eli Lilly, som er direkte konkurrent til Novo Nordisk, er kommet med regnskab for fjerde kvartal.

Foto: AP/Darron Cummings

Omsætningen og indtjeningen er bedre end ventet og samtidig hæves forventningerne til indtjeningen i 2013.

Eli Lillys salg faldt 1 pct. i fjerde kvartal til 5,96 mia. dollar, hvilket var over analytikernes forventninger på 5,80 mia. dollar. Indtjeningen eksklusive ekstraordinære poster faldt 2 pct. til 85 cent per aktie, hvilket også var højere end analytikerkonsensus på 79 cent per aktie.

Salget af insulin og insulinsanaloger hos Eli Lilly giver en indikation for det generelle insulinmarked. Yderligere kan Eli Lilly give en indikation for prisudvikling på insulinmarkedet. Eli Lilly er konkurrent til Novo Nordisk med Humalog.

Rabatter gør ondt

Humalog-salget faldt 7 pct. til 616 mio. dollar i fjerde kvartal, og Humalog er konkurrent til Novo' Levemir og Novomix. dollar. Det var under analytikernes forventning på 663,3 mio. dollar. Selskabet skriver, at salget faldt 19 pct. i USA drevet af lavere effektive salgspriser grundet øgede rabatordninger. Yderligere er salget presset af at produktet er taget af en receptordning i 2012.

Det globale salg af Humalin faldt 1 pct. i fjerde kvartal til 343,43 mio. dollar, mens salget af Humalin i USA faldt 4 pct. til 163 mio. dollar. Eli Lilly skriver, at den faldende efterspørgsel er modvirket af prisstigninger på Humalin. Typisk oplever selskaberne at salget af almindelig human insulin flyttes over på dyre insulinanloger såsom Eli Lillys Humalog.

Salget af Zyprexa, som er et antidepressiv hvor patentet er løbet ud, faldt markante 49 pct. til 384,8 mio. dollar. Salget af det nye antidepressivmedikament Cymbalta steg 20 pct. til 1,42 mia. dollar, drevet af en vækst på det amerikanske marked på 25 pct. til 1,14 mia. dollar. Det samlede Cybalta-salg var over analytikernes forventning på 1,33 mia. dollar.

For 2013 hæver Eli Lilly forventningerne til EPS-indtjeningen til 3,82-3,97 dollar per aktie fra 3,75-3,90 dollar per aktie sammenlignet med analytikerprognosen på 3,83 dollar per aktie. Omsætningsprognosen på 22,6-23,4 mia. dollar bliver fastholdt.

BRANCHENYT
Læs også