Obligationer: Rentefald gik i sig selv

De danske danske obligationsrenter sluttede nær status quo, men der blev rokket lidt ved båden i løbet af tirsdagen.

Den amerikanske centralbank, Fed. Foto: AP/J. Scott Applewhite

Handelssessionen blev indledt med faldende renter, hvorefter rentefaldet gik i sig selv op til offentliggørelsen af den amerikanske forbrugertillid. Et uventet stort fald i tilliden januar sendte kortvarigt de danske renter nedad igen, men også det fald gik i sig selv efter kort tid.

Renten på den toneangivende danske 10-årige statsobligation sluttede dermed uændret på 1,76 pct. efter en rentestigning på 6 basispoint mandag.

I det øvrige Europa var der ligeledes stort set uændrede renter i Tyskland, mens de spanske og italienske 10-årige renter faldt henholdsvis 8 og 4 basispoint til 5,14 pct. og 4,16 pct.

Italien solgte tirsdag formiddag statsobligationer med en løbetid på seks måneder for 8,5 mia. euro, hvilket også var det planlagte beløb for auktionen.

Papirerne blev afregnet til en rente på 0,73 pct., efter at der var indkommet bud på 1,65 gange den udbudte volumen. Ved en tilsvarende auktion 27. december blev det tilsvarende papir afregnet med en rente på 0,9 pct.

I Spanien bar morgenens detailsalgstal for december præg af den økonomiske krise. Butikssalget faldt med 10,7 pct. i december, mens analytikere ifølge Bloomberg News havde regnet med en lidt mere behersket nedgang på 8,9 pct.

Den amerikanske centralbank indleder tirsdag et todages møde. Der ventes ingen renteændringer, men markedet er på vagt over for eventuelle udmeldinger om, hvornår de kvantitative lempelser vil gå på hæld. Referatet af det seneste møde viste en splittet rentekomité, hvor nogle mener, at det bør ske i midten af 2013, mens andre mener, at obligationskøbene bør løbe længere tid.

BRANCHENYT
Læs også