Radiokanaler hives i radionævnet

I flere år har radiokanaler modtaget penge for at sende Kina-program.

Foto: Casper Baslev

Gennem fire år har SBS-kanalerne The Voice og Nova FM bragt det ugentlige program "Kina Ekspressen."

Det er der umiddelbart intet galt i, men det er derimod ikke på sin plads, at radiokanalerne har bragt programmet uden at fortælle lytterne, at SBS modtog penge af producenten for at bringe programmet.

Dels har der været en interesse for sagen i flere medier, og dels rummer den nogle iøjnefaldende problemstillinger. Derfor er det nærliggende, at vi kigger på det.

Mads Bryde Andersen, formand for Radio- og tv-nævnet.

Ifølge loven skal sponsorerede programmer nemlig tydeligt varedeklareres over for lyttere og seere.

Nu har Radio- og tv-nævnet bedt SBS Radio om at redegøre for, hvordan det hænger sammen med radio- og fjernsynslovens regler om sponsorering af programmer og indgåelse af partnerskaber, skriver MediaWatch.

Iøjnefaldende problemstillinger

"Vi har besluttet at tage sagen op. Og vi har nu bedt SBS Radio om deres bemærkninger i sagen," siger Mads Bryde Andersen, nævnets formand og fortsætter:

"Dels har der været en interesse for sagen i flere medier, og dels rummer den nogle iøjnefaldende problemstillinger. Derfor er det nærliggende, at vi kigger på det."

Og det er sjældent, at Radio- og tv-nævnet af egen drift tager en sag op. Det er kun sket to gange inden for de seneste par år - blandt andet i forbindelse med sagen om ROJ TV.

Læs også
Top job