Er du klar? Nu kommer afløseren til PS3

Sony er allerede i februar klar til at præsentere tronfølgeren.

Foto: Genevieve Ross/AP

Sony planlægger, at præsentere selskabets nyeste videokonsol, der skal afløse den populære PlayStation 3, i februar, mens salget vil begynde senere i år, lyder det fra branchekendere.

Den japanske elektronik gigant annoncerede torsdag, at selskabet den 20. februar 2013 vil afholde en speciel PlayStation begivenhed, hvor det nævnes at Sony-fans vil få lov til at se en bid af fremtiden.

Til trods for de sparsomme oplysninger fra den japanske producent selv, vurderer flere kilder i branchen, at selskabet vil løfte sløret for den næste generation af PlayStation-konsollen. Sony forventer, at selve udgivelsen af den nye konsol vil ske senere på året i samme periode som udgivelsen af Microsofts nye spilkonsol.

Hårde tider for

Sonys annoncering kommer i en periode, hvor videokonsol- og videospil er i en transitionsfase. Det stigende salg af smartphones og tablets har åbnet op for en sand strøm af gratis eller meget billige spil, og det har tvunget konsolproducenterne til at ændre forretningsstrategi. Blandt andet har Sony valgt at fokusere mere på de sociale spilaspekter ved den nye konsol, siger kilder i miljøet til MarketWatch.

Da PlayStation 3 blev udgivet i 2006 var det et teknologisk vidunder, som bragte skarp konkurrence til sin direkte konkurrent, Microsofts Xbox 360 der var blevet udgivet året før.

Selvom PlayStation 3 har solgt mere end 70 millioner enheder siden sin debut, dominerer PlayStation 3 ikke markedet som sin forgænger PlayStation 2 gjorde. PlayStation 3 indtager en tredje plads efter Nintendo Wii (99 mio. solgte), Microsofts Xbox (76 mio. solgte).

BRANCHENYT
Læs også