Sløj opbakning til EU-kanal

EU´s egen tv-kanal koster et stort tocifret millionbeløb, men har blot 1.300 seere blandt unionens mere end 500 millioner borgere.

Petros Giannakouris

”Det er forrykt at bruge så mange penge på en kanal, der ikke bliver set af nogen nævneværdig skare.”

Sådan siger Dansk Folkepartis EU-parlamentariker Morten Messerschimdt til Eb.dk, efter det er kommet frem, at EU´s egen tv-kanal – EuroparlTV – har en forsvindende lille seerskare på blot 1300 mennesker.

Kanalen er lavet for at formidle nyheder om Europaparlamentets aktiviteter til befolkningerne i de europæiske lande, men ifølge Messerschimdt er det en opgave for de nationale medier.
Derfor mener han, at EU burde holde op med at bruge de godt 60 millioner, som unionen årligt poster i kanalen, og derfor har han stemt mod flere bevillinger til kanalen.

Hans kollega, Venstres Morten Løkkegaard, har dog stemt for flere bevillinger, selv om han kalder tv-kanalen for en fiasko. Det skyldes, at han arbejder for at lave et uafhængigt journalistisk netværk af medier, der skal finansieres af EU:

”En af grundene til, at jeg ønsker midlerne bevaret, er, at jeg vil bruge pengene på uafhængig journalistik uden for huset - det vil også skaffe flere seere. Jeg ønsker ikke at EuroparlTV skal eksistere,” siger den tidligere TVA-vært.

TBC

BRANCHENYT
Læs også