Vestjysk Bank overvejer at konvertere flere statslån

En aktieemission er ikke en løsning på kort sigt for Vestjysk Bank.

Staten kan være på vej mod at blive endnu større aktionær i Vestjysk Bank, hvor den i forvejen ejer lige over 50 pct.

Det fortæller fortæller adm. direktør i banken Vagn Thorsager, der i dag måtte præsentere endnu en nedjustering og nye nedskrivninger på 450 mio. kr.

Banken har nu en solvensoverdækning på 1,4 procentpoint. Banken kan i runde tal holde til at tabe 350 mio. kr. mere. Til sammenligning er der nedskrevet 1050 mio. kr. i 2012.

Overvejer konvertering

Det er vel ikke en holdbar kapitalbase for jer?

"På længere sigt nej. Derfor er der meget fokus på at få spændet udviddet. Vi har fokus på at få rettet indtjeningsbilledet op, så vi kommer til at tjene penge. Vi gør os også andre overvejelser om vores kapitalstruktur," siger adm. direktør Vagn Thorsager til FinansWatch.

Kapitalmarkederne har jo ikke vist sig alt for villige til at komme med penge til solvensklemte banker. Kigger I den vej alligevel?

"Ikke på den korte bane. Vi har ikke en god historie, som ville gøre det spændende for aktiemarkedet. På den helt korte bane overvejer vi den mulighed, som vi løbende betaler for - nemlig at konvertere mere af den hybride kapital til aktiekapital og styrke overdækningen den vej rundt," siger direktøren.

Selvstændig fremtid

Forholder I jer til muligheden for at indgå i en fusion eller salg?

"Vi forholder os til at drive Vestjysk Bank videre som selvstændig bank. Hvad der måtte ske på markedet, det er jo i sidste ende noget, ejerne må forholde sig til. Vi arbejder på at rette op på Vestjysk Bank," siger Vagn Thorsager.

opdateres

BRANCHENYT
Læs også