DSB sælger ud af sin kunstsamling

Den passer ikke til væggene i det nye hovedkvarter i Høje Taastrup.

Fire af de værker, der skal sælges for DSB. Fra venstre: Niels Reumert, "Rejse i drømme". Vurdering: 8.000 kr.  Cathrine Raben Davidsen (øverst i midten), "Monotypi". Vurdering: 10.000 kr. Erik Steffensen,"Blue Mountains"’. Vurdering: 2.000 kr. Hein Heinesen, "Krystal-struktur". Vurdering: 3.000 kr.


 Fotos: Lauritz.com

Et nyt hovedkvarter kræver ny kunst på væggene.

Derfor sælger DSB nu ud af sin kunstsamling, der udbydes til salg via Lauritz.com.

DSB flytter sit hovedkvarter fra de gamle kasernebygninger i Sølvgade i København til et nyt domicil i Høje Taastrup. Beslutningen om at sælge ud af kunsten blev truffet allerede i maj i fjor, og salget vil ske over den næste måned.

Fokus på togdrift

"I DSB skal vi have fokus på vores kerneprodukt, som er togdrift. Du skal møde det, DSB står for, når du kommer ind på kontorerne både lokalt og i DSB's hovedkontor.

Kunst kan enhver virksomhed have på væggen uden at signalere virksomhedens identitet og værdier. DSB's vægge er DSB's ansigt udadtil. De skal afspejle tog og mennesker, der arbejder med tog," forklarer Jesper Lok, der er administrerende direktør i DSB.

Hos Lauritz.com er der glæde over at være valgt som samarbejdspartner.

"Gennem årene har vi solgt mange rigtig spændende samlinger på auktion. Det særlige ved DSB's kunstsamling er, at DSB's historie er vores allesammens historie. Rigtig mange af værkerne har hængt på billetkontorer og stationer eller har været brugt som reklame. Derfor glæder vi os både til at vise værkerne frem og give dem nye ejere," siger Mette Rode Sundstrøm, der er administrerende direktør hos Lauritz.com.

Appel til mange mennesker

Auktionshuset mener selv, at DSB-samlingen appellerer bredt.

"Kunstværkerne fra DSB udgør noget for enhver smag og pris. Der er interessante samlerværker, forarbejder til udsmykningsopgaver, iøjnefaldende samtidiskunst og provokerende værker fra både kendte og mindre kendte kunsterne," hedder det i en pressemeddelelse fra Lauritz.com. Se noget af kunstsamlingen hos Lauritz.com.

Auktionshuset oplyser, at DSB-samlingen for alvor tog form fra midten af 1970'erne, da statsbanerne begyndte at udgive kunstplakater i samarbejde med udvalgte kunstnere. Der kom således nye plakater hvert år fra 1975 til 2000.

Blandt kunsterne er Per Kirkeby, Helge Ernstk, Eiler Krag, Niels Reumert, Anna Sørensen, Cathrine Raben Davidsen og Erik Steffensen.

Det dyreste værk på auktionen er et par karakteristiske dameben af den tyske kunstner Cornelius Völker. Flere af hans værker har været at finde på billetkontoret på Københavns hovedbanegård.

Der er dog også mange andre værker af bemærkelsesværdige samtidskunstnere som Javier Tapia og Mie Mørkeberg.

Cirka 400 værker

"Det drejer sig i alt om cirka 400 værker, der vil blive udbudt i 7-dages auktioner i februar. De første 100 værker er sat til salg i dag, og næste fredag afløses de så af 100 nye værker," fortæller Helle Kamvig, der er key account manager hos Lauritz.com. Der vil samlet set blive tale om 285 auktioner, fordi nogle af værkerne udbydes sammen.

Hun oplyser, at værkerne samlet er vurderet til cirka 898.000 kr.

Lauritz.com har kun auktioner via nettet, men værkerne kan ses i auktionshusets showroom i hovedkvarteret i Herlev.

Lauritz.com har cirka en mio. registrerede kunder, og auktionshuset omsatte i 2012 for 717 mio. kr.

BRANCHENYT
Læs også