Forslag: Billigere at sende ansatte på hotel

Ingen moms, når virksomheder benytter hoteller og restauranter, foreslår politikere.

Foto: Gorm Branderup

Det skal være billigere for danske virksomheder at sende de ansatte på hotel eller restaurant. Det mener De Konservative, som har foreslået, at fritage hoteller og restauranter for at betale moms af erhvervskøb.

Forslaget støttes nu også af SF.

Halv moms i dag

Når en virksomhed skal indkvartere en ansat på et dansk hotel, skal hotellet, som reglerne er i dag, betale 50 pct. moms af indkvarteringen.

Det vil SF og De Konservative ændre, så danske hoteller og restauranter helt bliver fritaget for at betale moms af salg af overnatning og fortæring til virksomheder.

Hensigten er, at det skal blive mere attraktivt for virksomheder at købe overnatninger og bespisning, fordi hoteller og restauranter vil kunne sænke prisen, når de ikke skal betale moms.

Forslag vil skabe vækst

I Dansk Erhverv mener man, at forslaget er tiltrængt og at det vil skabe vækst - også udenfor hotel- og restaurantbranchen.

Forslaget
Forslaget om at nedsætte hoteller og restauranters momsbetaling på erhvervskøb blev fremsat af Det Konservative Folkeparti i oktober 2012 og bliver nu støttet af tidligere erhvervs- og vækstminister Ole Sohn fra SF.
"Ved at indføre fuld momsfritagelse for hotelovernatninger og restaurantbesøg vil vi gavne ikke bare hotel og restaurationserhvervet, men også det brede erhvervsliv, som køber disse ydelser," siger direktør i Dansk Erhverv Christian T. Ingemann.

I Dansk Erhverv ser man gerne, at forslaget kommer med i konkurrenceevnepakken, som regeringen forventes at præsentere i starten af marts.

BRANCHENYT
Læs også