Obligationer: Renten lidt ned trods nøgletalsbuket

Trods en smuk buket af amerikanske nøgletal fredag eftermiddag endte renterne en spids lavere.

Foto: Rick Bowmer/AP

Fredag formiddag var udsvingene på renterne i obligationsmarkederne i Europa små, og det ændrede offentliggørelsen af den amerikanske arbejdsløshedsrapport og flere mindre ligeledes positive nøgletal ikke på. Slutresultatet blev et beskedent rentefald.

Herhjemme lukkede den toneangivende 10-årige statsobligation med udløb i 2023 med en rente på i underkanten af 1,76 pct. - 1 basispoint lavere end torsdag. Renten er dog steget 6 basispoint siden sidste fredag.

Tendensen har overordnet set været den samme ude i Europa.

Morgenens asiatiske nøgletal sendte renterne lidt op, og eftermiddagens amerikanske sendte dem lidt ned.

De kinesiske myndigheder offentliggjorde et PMI-indeks for fremstillingsindustrien. Den faldt til 50,4 i januar fra 50,6 i december. Tallene er dog ikke helt sammenlignelige, da antallet af adspurgte virksomheder er mere end tredoblet. Samtidig er tallene særligt upræcise i tiden omkring det kinesiske nytår, som starter 10. februar. Desuden viste den japanske arbejdsløshed en uventet stigning til 4,2 pct.

Formiddagens tal for PMI fra blandt andet Tyskland og Eurozonen, der kom bedre ud en ventet, rokkede heller ikke markedet.

Selvom buketten fra USA i form af den vigtige arbejdsmarkedsrapport og de mindre vigtige - tillidsindikatoren fra University of Michigan samt ISM-indeks og anlægsinvesteringer, alle samlet set overraskede rykkede det ikke meget ved markedet.

Samlet set var jobtallene blandede. Men massive oprevideringer af ændringen i beskæftigelsen uden for landbruget for de foregående to måneder og et lidt skuffende januar-tal.

- Oprevideringer i de sidste par måneder til omkring 200.000 personer er det niveau vi typisk har efterlyst for at tro på en mere overbevisende bedring i arbejdsløshedsraten, skriver Handelsbanken i en kommentar.

BRANCHENYT
Læs også