Konflikt fik Bosse til at forlade Nordea

Stine Bosse måtte vælge mellem bestyrelsesposterne i Nordea og i tyske Allianz.

Tidligere topchef for Tryg, Stine Bosse. Foto: Mik Eskestad

Stine Bosse fortæller til FinansWatch, at hun stopper i Nordeas bestyrelse, fordi en anden post indirekte tvinger hende til det – for ikke at komme i nærheden af en interessekonflikt.

”Der er en sammenhæng til den bestyrelse jeg kom ind i for et års tid siden, tyske Allianz. Der er et indirekte konkurrenceforhold mellem de to virksomheder, så det tjener alle parter bedst, at man ikke blander tingene sammen på den måde,” siger Stine Bosse og tilføjer.

”Så på den måde er det planlagt. I den forstand at da jeg trådte ind i Allianz-bestyrelsen, vidste jeg, at der kunne opstå en konflikt,” siger den tidligere Tryg-direktør.

Snakket om det

Hvem gjorde opmærksom på, at der var et indirekte konkurrenceforhold, der potentielt kunne medføre interessekonflikter?

”Det var selvfølgelig mig selv, der sagde, hvordan de ting hænger sammen. Men vi har jo snakket om det stille og roligt”.

Er der sket ting af strategisk karakter i en af de to virksomheder, siden du trådte ind i Allianz-bestyrelsen, som har fået dig til at træffe beslutningen?

”Nej, ikke direkte. Men det er jo tydeligt for enhver, at Nordea godt vil være større. Og Allianz er en af de største i verden på asset manegement-området, så der er en konkurrenceflade der”.

Hvorfor valgte du at træde ud af Nordeas bestyrelse og ikke Allianz-bestyrelsen?

”Da jeg trådte ind i Allianz, da sad jeg allerede i Nordeas bestyrelse. Men Allianz har min store interesse, fordi der er meget forsikring hos dem. Jeg synes, at jeg efterhånden ved en del om banksektoren, men min kernekompetence er forsikringsområdet. Og hvis man interesserer sig om det, så er det selvfølgelig super spændende at være en del af verdens største, eller næststørste, virksomheden indenfor området,” siger Stine Bosse til FinansWatch.

Blevet til en svane

Har du så nu tid og plads til en ny bestyrelsespost?

”Nu trækker vi lige vejret, så må vi se hvad der sker”.

Hvad har Nordea-posten givet dig af erfaringer?

”Det har været en ualmindelig spændende rejse. Jeg kendte Nordea indefra, inden jeg de sidste fem år har været medlem af koncernbestyrelsen. Nordea er jo gået fra at være undertippet af alt og alle, det husker jeg tydeligt, til i dag at være en svane. Det har alle grund til at være stolte af, for det har været en flot rejse. Og det er jeg glad for at have været en del af,” siger Stine Bosse.

Bosse stopper i Nordea 

BRANCHENYT
Læs også