Næsten 6.000 søgte 300 færgejobs

Kolossal interesse for at arbejde på Fjord Lines to nye Norge-færger.

Sådan ser Fjord Lines to nye cruisefærger ud, "Stavangerfjord" og "Bergensfjord". Foto: Fjord Line

Personaleafdelingen i Fjord Line er på overarbejde i disse dage tid.

Færgeselskabet står over for at skulle ansætte 300 nye ansatte til selskabet to nye cruisefærger, der skal sejle mellem Hirtshals og Norge.

Derfor var der søndag aften ankommet ikke færre end 5.834 ansøgninger, da ansøgningsfristen udløb søndag ved midnat.

"Vi skal ansætte 200 nu og de sidste 100 i september eller oktober. Omkring den 1. maj er vi færdige med de første nyansættelser," sagde direktør Gert Balling, Fjord Line Danmark, i januar til Jyllands-Posten.

Færger til milliarder

Færgerne, der koster 2 mia. kr., skal sejle fra Hirtshals til henholdsvis Stavanger, Bergen og Langesund. Den første af rederiets to nye færger, "Stavangerfjord", indsættes onsdag den 29. maj, mens "Bergensfjord indsættes til september.

Den nuværende færge "Bergensfjord" ændrer til den tid navn og vil efter endt ombygning blive indsat på en rute på tværs af Oslo Fjorden mellem Norge og Sverige.

Skibene er næsten dobbelt så store som de nuværende, og det kræver også dobbelt mandskab, så besætningen på hvert skib går fra 55 til 100.

Drives af gasmotorer

Det antal kan man så gange med to, da de ansatte arbejder 14 dage ad gangen og holder de næste 14 dage fri.

Samtidig øger man antallet af afgange fra de tre ugentlige rundture til daglige afgange, så der kan fragtes tre til fire gange så mange passagerer og gods, og det er det, der i sidste ende skal finansiere investeringen.

De to færger, der bliver leveret fra et norsk skibsværft, er i øvrigt de første og største passagerfartøjer i international trafik, som udelukkende drives frem af gasmotorer.

Læs også