Millionerne regner ned over Novo Nordisk cheferne

Novo Nordisks topchef kan i disse dage indkassere 30 mio. kr. De andre Novo-topdirektører får hver ca. 15 mio. kr. for de seneste års resultater.

Hver eneste dag i 2012 blev medicinkoncernen Novo Nordisk 324 mio. kr. mere værd.

Ved indgangen til 2013 kan medicin-aktionærer således smile smørret ved tanken om, at de frithandlede aktier i selskabet er sammenlagt 422 mia. kr. værd. Dertil kommer de 100 mia. kr. i aktier, som ligger trygt og fast i det fondsejede Novo A/S.

Netop derfor er der næppe lagt op til demonstrationer og papskilte foran hovedsædet i Bagsværd, når man i årsregnskabet kan læse, at den adm. direktør Lars Rebien Sørensen har fået en samlet lønpakke på 14,4 mio. kr.

Oveni kan han så hæve en stak aktier til en samlet værdi af 14,5 mio. kr., som han får, fordi han siden 2009 har nået de mål, som bestyrelsen havde sat foran ham og den øvrige direktion.

»Jeg synes, det er i orden, at man belønner direktionen i et selskab, der har udviklet sig til at være det mest værdifulde, målt i børsværdi, i hele Skandinavien. De er nødt til at have nogle lønninger, der er konkurrencedygtige med andre selskaber, så ledelsen ikke vælger at gå andre steder hen,« siger aktieanalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank.

Novo Nordisk

Løn som fortjent

Novo Nordisks lønprogram har tre hovedkomponenter:

  • Hver direktør har en fast grundløn.
  • En kontantbaseret incitamentsordning honorerer individuelle præstationer og kortsigtede resultater fra år til år.
  • En aktiebaseret incitamentsordning består af en pulje Novo Nordisk-aktier, som er bundet i tre år og kun frigives, hvis direktionen samlet når en række mål for bl.a. økonomi, forskning, miljø, omdømme og personale.

Højere løn i udlandet

Novo Nordisk-ledelsens lønninger er ikke høje, hvis man sammenligner med udlandet, siger Stephen Bruyant-Langer, seniorpartner i det internationale rekrutteringsbureau Korn/Ferry.

»Der er ingen tvivl om, at lønniveauet ville være væsentligt højere, hvis et tilsvarende selskabs ledelse skulle belønnes i udlandet. Lønningerne skal jo ses i lyset af, at man netop er ved at ændre aktieindekset i København, fordi Novo Nordisk-aktien er steget så voldsomt,« siger han.

Han sigter til, at Københavns Fondsbørs netop har lavet et nyt indeks for de største aktier i København, hvor Novo Nordisks andel af omsætningen har fået lagt et låg på, fordi Novo Nordisk nærmer sig en 40 pct. vægt i det toneangivende C20-indeks.

Stephen Bruyant-Langer mener også, at Novo Nordisks bonusmodel er velegnet.

»Den model, bestyrelsen har valgt med dels en ren aktieordning og ikke optioner, dels en treårig periode, før aktierne kommer til udbetaling, er en fornuftig model. Den fastholder ledelsen, og den giver den et incitament til at performe ikke kun på helt kort sigt,« siger han.

Læs hele årsrapporten fra Novo Nordisk her

Stadig fyrsteløn

Men nogle ville måske mene, at det ikke burde være nødvendigt at give en mand 30 mio. kr. for at få ham til at passe sit arbejde.

»Jamen, det er ikke, fordi vi synes, at Lars Rebien Sørensen skal løbe hurtigere, at han får pengene. Mange af dem er faktisk et resultat af, at Novo Nordisk-aktien er tredoblet i perioden 2009 til 2012, så når Lars Rebien Sørensen og den øvrige direktion får så stor en bonus i aktier, er det jo fordi, aktien generelt er steget, så de øvrige aktionærer har også fået en gevinst,« forklarer bestyrelsesformand Sten Scheibye.

En del af Novo Nordisks bonusprogram er strikket sådan sammen, at bestyrelsen hvert år lægger en portion aktier til side. Hvis ledelsen efter tre år har nået visse mål, bliver aktierne tildelt. Så jo større en kursværdi i aktien, ledelsen skaber, jo mere bliver puljen værd.

Puljen deles mellem koncerndirektionen og en række andre ledende medarbejdere.

Læs også