Pensionskasser med i kamp om sygehus

Danmarks første OPP-projekt på sygehus-området tiltrækker opmærksomhed fra både landets store pensionskasser og nogle af de største entreprenørvirksomheder.

Det skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Region Syddanmark har valgt at opføre og drive en psykiatrisk afdeling og et børne- og ungdomspsykiatrisk ambulatorium i Vejle til knap en halv mia. kroner som offentligt-privat partnerskab.

Fem team har søgt om at blive prækvalificeret. De betragtes alle som kvalificerede til at løse opgaven og er derfor alle inviteret til den kommende dialogfase.

For Industriens Pension, en af landets største arbejdsmarkedspensionselskaber, vil det i givet fald blive første gang, selskabet deltager i et dansk OPP-projekt. Industriens Pension udgør team sammen med KPC Herning.

Også tre andre store pensionsselskaber er med i kampen om landets første OPP-sygehus. Det er PensionDanmark, PKA og Sampension, der har budt sammen med MT Højgaard og Deas. De fem parter indgik for et par måneder siden en aftale om samarbejde vedrørende deltagelse i fremtidige bygningsrelaterede projekter inden for OPP.

Læs også