Medie: Gymnasielærere får mere i løn

Rektorerne større råderet over lærernes tid. Tæt på forlig om 180.000 statsansatte overenskomst.

Meget tyder på, at landets gymnasielærere får mere i løn. Til gengæld skal rektorerne kunne bestemme mere over deres arbejdsplanlægning. ESKESTAD MIK

Når finansminister Bjarne Corydon kl. 9.00 genoptager forhandlingerne med de statsansattes forhandlingsorgan, Centralorganisationernes Fællesudvalg (CFU), om 180.000 statsansatte overenskomst, har han et aftaleforslag om gymnasielærernes løn med under armen.

Det erfarer DR Nyheder.

Ifølge DR Nyheder skal gymnasielærerne have mere i løn. Prisen for lønstigningen bliver, at rektorerne får større råderet over forholdet mellem lærernes undervisningstid og forberedelsestid.

Endelig aftale tæt på

Finansministeren har i over et døgn forhandlet overenskomst for 180.000 lærere, politifolk og andre ansatte i staten, og målet med mødet kl. 9.00 er at forhandle den endelige aftale på plads.

Kilder tæt på forhandlingerne siger til DR Nyheder, at man er tæt på en aftale om løn og opgørelsesperioden af overarbejde - og at en aftale falder på plads i formiddag.

Det har længe været et ønske i regeringen, at gymnasielærere skal undervise mere og forberede sig mindre. Fra lærernes side er der udtrykt bekymring for, om forslaget er en skjult spareøvelse, som skal reducere antallet af lærere.

Rektorforening tror på regeringen

Det tror formanden for rektorforeningen, Jens Boe Nielsen, ikke på.

"Jeg har tiltro til både den forrige og nuværende regering, og jeg tror ikke på konspirationsteorier om, at formålet skulle være at spare. Tværtimod får vi mulighed for at komme væk fra en kassetænkning," siger han til Ritzau.

Men på en række gymnasier rundt om i landet lever frygten for, at forslaget vil føre til færre lærere. Det viser en rundspørge, som avisen.dk har foretaget til en række rektorer.

Bekymring på gymnasier

Ingen har ønsket at stå offentligt frem med deres bekymring midt under overenskomstforhandlingerne.

Men fem ud af seks rektorer, som avisen.dk har talt med, regner med at spare på antallet af lærere, hvis forslaget om at en større del af arbejdstiden bliver brugt på undervisning vedtages.

"Det giver sig selv. På en skole som vores kan det få den konsekvens, at vi skal afskedige lærere," siger en rektor på et jysk gymnasium til avisen.dk.

Rektorerne forventer, at forslaget først vil få indflydelse fra skoleåret 2014-2015.

Læs også