Sønderjysk restauratør mangler 450.000 kr. efter Clinton-event

Clinton kom til Sønderborg og talte om anstændighed. Men betalingen er ikke landet.

Besøget i Sønderborg var et af flere, som den tidligere amerikanske præsident Bill Clinton, har aflagt Danmark efter præsidentperioden. Han har talt flere gange, bl.a. i København og Aarhus. Billedet er fra en tale i Cirkusbygningen i København i 2005. Foto: Torben Stroyer I følge Maarten van Engeland har det knebet med at skaffe penge nok til at betale regningen til restauratøren. tine tholander

Hvis man som CSR-Fonden arbejder for, at virksomheder skal tage et socialt ansvar og opføre sig anstændigt, så bør man også selv opføre sig ordentligt.

Det mener restauratør Pia Bartholin fra Sønderborg, og på den baggrund er hun ikke imponeret over den måde, CSR-Fonden har opført sig overfor hende på.

Bagsiden af medaljen

Efter sidste års store CSR-begivenhed i Sønderborg, hvor bl.a. den tidligere amerikanske præsident Bill Clinton deltog, har Pia Bartholin stadig ikke fået de 450.000 kroner, som fonden skylder hende.

- Det var stort at være med til, men det her er godt nok bagsiden af medaljen, siger Pia Bartholin til DR Syd.

Pia Bartholin har nu overgivet sagen til en advokat, der skal inddrive pengene.

Pengene var der ikke

- Vi kan jo ikke betale en regning, før vi har penge til det.

Sådan siger formanden for CSR-Fondens bestyrelselse, Maarten van Engeland, som forklaring på hvorfor fonden stadig skylder en Sønderborg-restauratør næsten en halv million kroner efter sidste års CSR-begivenhed.

- Vi havde en klar aftale med Sønderborg Kommune om, at de skulle betale en del af regningen, og de penge har vi først fået for en uge siden, siger Maarten van Engeland.

Sønderborg Kommune oplyser, at de betalte deres del af regningen for cirka 14 dage siden. Og kulturchef, John Frederiksen mener derfor godt, at Fonden kunne have betalt regningen noget før.

Læs også