Forbrugerrådet: Overvej et bankskifte

For nogle af kunderne i landets største bank er det en fordel at skifte netop nu.

Bankkunder bør overveje, om man har den rigtige bank, mener Forbrugerrådet der opfordrer danskerne til at skifte bank. På billedet: Ordførende direktør i Danske Bank, Eivind Kolding. Foto: Niels Hougaard

Forbrugerrådet markerer sig i den politiske debat om at skifte bank.

Torsdag anbefalede SF danske bankkunder at blive bedre til at skifte bank. Anbefalingen kom på dagen, hvor det kom frem, at Danske Banks direktør, Eivind Kolding, tjener 40.000 kr. om dagen.

Med sådan en løn har Danske Bank ikke sat en ”ny standard,” og det kan man have med i sit valg af bank, lød opfordringen fra SF’s politiske ordfører, Jesper Petersen.

Spar 10.000 kr.

Også Forbrugerrådet opfordrer samtlige danske bankkunder til at overveje, om de har pengene placeret det rigtige sted.

”Vi opfordrer folk til at overveje at skifte bank. Der har været tal fremme, som viser, at man kan spare 10.000 kr. eller mere om året ved at vælge den rigtige bank,” siger Rasmus Kjeldahl, direktør i Forbrugerrådet.

Og ikke mindst for kunderne i Danske Bank er der nu ”en god anledning” til at undersøge, om det kan betale sig at skifte, mener Rasmus Kjeldahl.

New Standards

Danske Bank har netop indført nye gebyrer.

Fremover skal små kunder betale op til 480 kroner om året i abonnement for at være i banken, mens store kunder går fri.

”Med de nye gebyrer på den mest basale bankforretning, så vil der være nogle kunder, som vil have interesse i at finde det billigt eller gratis andre steder,” siger Rasmus Kjeldahl.

Danske Bank kan være bedst

Han understreger, at i jagten på at finde den bedste bank for en selv, er det vigtigt at gøre sig sine behov bevidst.

”Har man behov for at sidde længe og tale med sin bankrådgiver i en filial, så skal man nok have en bank, der tilbyder det. Eller har man brug for en stor kassekredit eller mange internationale kreditkort?” siger han og anbefaler hjemmesiden www.pengepriser.dk i arbejdet med at finde den rigtige bank.

”Hvis man nu har et behov, der viser, at Danske Bank alligevel er en god forretning, så vil det da være dumt at skifte. Men jeg tror bare, at en del kunder vil finde ud af, at med deres meget beskedne forbrug, så kan de få en bank til en lavere pris.”

”Omvendt kan der også være andre kunder i andre banker, som vil have fordel af at skifte til Danske Bank,” siger Rasmus Kjeldahl.

Læs også