Falsk kræftmedicin i omløb igen

De amerikanske sundhedsmyndigheder advarer igen om forfalskede versioner af Avastin.

Foto: AP

FDA advarer nu amerikanske læger mod en ny forfalsket udgave af Roches populære kræftmedicin Avastin. Det skriver The Huffington Post. Det er den tredje sag om forfalskninger af lægemidlet indenfor det seneste år.

Ifølge avisen meddelte FDA tirsdag, at mindst en sending af medicinen Altuzan, som er en tyrkisk kopiudgave af Avastin, ikke indeholder den aktive ingrediens der findes i Roches lægemiddel.

Der er ikke godkendt nogen generiske versioner af midlet til det amerikanske marked, og distributionen af den tyrkiske kopimedicin er derfor i strid med loven.

Det er det amerikanske firma Medical Device King, som også operer under navnet Pharmalogical, der har distribueret den falske medicin. Der er umiddelbart ingen forbindelse til de tidligere sager.

Avastin bruges til behandling tarm-, lune-, nyre- og hjernekræft og markedsføres i 120 forskellige lande verden over. Sidste år solgte midlet for hele 5,8 mia. dollar, hvilket gjorde det til Roches andenbedstsælgende produkt. En enkelt ampul af midlet, som skal injiceres, koster omkring 2.500 dollar i USA.

 Falsknere kaster sig over kræftmedicin 

 Danske sælgere af falsk medicin har været på kant med loven 

 Falsk kræftmedicin indeholdt salt, stivelse og kemikalier 

 CareMed-direktør tavs om fupmedicin 

Læs også