Nu skal postbudene køre i "britiske" biler

Post Danmark har købt biler med højrestyring. Det gør jobbet mere sikkert, lyder forklaringen.

Post Danmark har købt 125 højrestyrede postbiler. Foto: Post Danmark

Hvis du i den kommende tid kører forbi et postbud, der stiger ud af postbilen i højre side, er det ikke fordi, du ser syner. Forklaringen er nemlig, at Post Danmark har købt 125 nye højrestyrede postbiler.

Ifølge Post Danmark gør de nye biler arbejdet for postbuddene mere sikkert.

"For mange postbude er bilen et vigtigt arbejdsredskab. Kommer rattet og døren over i højre side, så stiger man ikke ud midt i trafikken, men ind mod fortov eller rabatten, og det gør en forskel i forhold til sikkerheden, udtaler Martin von Horsten, chef for Distribution i Post Danmark, i en pressemeddelelse.

Inspiration fra Sverige

De nye biler bliver sat ind på postruter i hele landet, men det er stadig op til de enkelte distributionscentre i landet, om de vil have almindelige eller højrestyrede postbiler, når der fremover skal hentes nye postbiler hjem til postbuddene.

"Vi har kigget mod Sverige, hvor alle postbude de sidste 10 år har kørt i højrestyrede biler, ligesom vi gennem 2012 har testet ca. 40 højrestyrede biler herhjemme. Erfaringerne er gode, og trafiksikkerheden er i top. Derfor har vi åbnet op for, at flere kan få de højrestyrede biler, de efterspørger," siger Martin von Horsten.

Post Danmark oplyser over for Jyllands-Posten, at de nye postbiler er en smule dyrere end de almindelige biler. Post Danmark vil dog ikke oplyse den præcise pris.

BRANCHENYT
Læs også