Avis: Banker ville forlade skandaleramt rente

Det britiske finanstilsynet advarede bankerne imod at trække sig fra Libor-renten.

Barclays indrømmede i sommer, at den havde manipuleret med Libor-renten. Det fik skandalen til at rulle. Foto: Tom Hevezi/AP.

Flere banker ville forlade den skandaleramte britiske referencerente, Libor, men bankerne skrottede planerne, efter at det britiske finanstilsyn, Financial Services Authority, kraftigt advarede imod dette.

Financial Services Authority sendte breve, hvori der blev advaret imod at trække sig fra Libor-renten, til bl.a. den franske bank NBNP Paribas og hollandske Rabobank.

Brevene blev sendt, efter at disse banker havde fortalt British Bankers Association, der står for Libor-renten, at bankerne ville forlade samarbejdet om renten. Det skriver den amerikanske avis Wall Street Journal.

Store bøder

Libor-rentens troværdighed led et alvorligt knæk, efter at det i sommer kom frem, at der var blevet manipuleret med renten.

Britiske Barclays blev som den første bank pålagt en bøde, fordi ansatte i banken havde fusket med den vigtige rentesats, der fungerer som referenceramme for prisen på finansielle kontrakter og værdipapirer for flere milliarder kroner på globalt plan.

Siden er også Royal Bank of Scotland og UBS blevet pålagt bøde for at have manipuleret med Libor-renten. Tilsammen løber bøderne til de tre banker op i 2,5 mia. dollars.

Frygt for omdømmet

Myndighederne frygter ifølge avisen, at det vil skade rentens omdømme endnu mere, hvis bankerne forlader rentesamarbejdet.

På den anden side frygter bankerne for deres omdømme ved at være end del an den nu skandaleramte rente.

Sidste gang en bank forlad Libor-renten var tilbage i juni, oplyser British Bankers Association, der dog ikke ønsker at komme med yderligere kommentarer.

Læs også