Hippiegenerationen går godt i spænd med de yngste

Arbejdspladserne er gennemsyret af forskelle og ligheder på tværs af aldersgrupper. Sådan vil det blive ved med at være.

Einar Baldursson Foto: René Schütze

Der er to sandheder bag arbejdspsykolog Einar Baldurssons tykke fuldskæg og glatte, sølvgrå smørlokker, siger han selv. Først og fremmest skjuler skægget en dobbelthage, og håret vokser så hurtigt, at han ikke kan følge med.

Men mest af alt skyldes den 59-årige forskers vældige hårpragt, at han er en del af '68-generationen. Dermed stiller han sig på den ene side af arbejdsmarkedets generationskløft sammen med de yngste i arbejde.

”Den yngre og den ældre gruppe på arbejdsmarkedet har fleksibilitet og udvikling tilfælles. ’68-generationen er vokset op i en eksperimenterende tid: Man skal prøve noget nyt! Denne gruppe bliver stadigvæk og ikke helt forkert kaldt en flok hippier. I gruppen, som i dag er yngre end 30 år, er man vokset op med stor sikkerhed i samfundet og lever ud fra, at man ikke skal være nervøs for at begå fejl,” siger Einar Baldursson fra Aalborg Universitet.

Kontrolgeneration i midten

Kløften opstår ikke mellem den yngre og den ældre generation, men kommer, fordi den mellemliggende gruppe skiller sig ud.

”Indimellem de to grupper er kontrolgenerationen, der vil kontrollere medarbejderne og er vældig glad for afrapportering, skemaer og strukturer. De er usikre, og de er ikke vant til ændringer, som den ældre og den yngre generation trives med,” siger forskeren, der mener, at sådan vil arbejdsmarkedet blive ved med at se ud:

”Generationsforskellene og klemmerne mellem de forskellige typer af medarbejdere og chefer vil blive ved med at være der. Den nyeste generation, som endnu er langt fra arbejdsmarkedet, vokser op i en tid med krise og bliver sandsynligvis sikkerhedssøgende og kontrolagtige.”

Fire generationer

Wenche Strømsnes, direktør for Center for Ledelse, ser reelt fire generationer på arbejdsmarkedet. Der er de helt unge, som i dag er 18 år. Der er de godt 30-årige. Dernæst er der de ældre og til sidst de ældste, som er på vej ud af arbejdsmarkedet. Hver generation tænker på hver sin måde, siger hun.

”Der er de 18-årige, som er født og opvokset med internettet, og der er de 30-årige, som har levet hele deres voksenliv med internettet og har en grundlæggende tænkning om, at teknologi kan understøtte og lette arbejdsgange helt naturligt. Disse grupper har en ”selvfølgelig kan det lade sig gøre”-attitude. Som Mark Zuckerberg siger: ”Done is better than perfect”,” siger Wenche Strømsnes.

Holger-typer

På den anden side af arbejdsmarkedets generationskløft er selvfølgelig de ældre, siger hun:

”Så er der de ældre generationer, som ofte siger det modsatte af Mark Zuckerberg og af de yngre kan opfattes som en Holger-type – en kedelig person, der stopper alting,” siger Wenche Strømsnes.

”Men samtidig kan det også være, at denne chef med sin rutine i virkeligheden er den, der har ret.”

Læs også