Her er den billigste villa i din by

Et hus er lig med grundskyld, reparationer, forsikringer og konstant vedligeholdelse.

Foto: Carsten Andreasen

Men det er også lig med adgang til have, masser af kvadratmeter og fred for larmende festdeltagere i nabolejligheden

Og så kan det efterhånden købes til en rimelig penge i langt de fleste byer

Boligsiden Boliga har fundet den billigste villa i 589 postnumre rundt om i landet, og ser man på gennemsnitsbeløbet kan det lade sig gøre at blive husejer for ca. 650.000 kr. med et spænd fra 75.000 kr. for landets billigste villa til 6,4 mio. kr. for den dyreste af de billigste villaer

I en del tilfælde skal man dog være parat til at gå på kompromis med boligens stand, hvilket ikke mindst gælder de huse, der er sat til salg for under et par hundrede tusinde kroner.

Danmarks billigste villa, der ligger i Øster Ulslev på Lolland, er således henvendt til køberen, som har “hænderne rigtigt skruet på¨, mens man i landets næstbilligste hus i Nørre Alslev på Falster “selv kan sætte sit præg fuldt ud på ejendommens modernisering”.

Altså ejendomsmægler-lingo for en fuld istandsættelse.

Tilbud i whiskey-bæltet

Selv i de allerdyreste områder nord for København kan det lade sig gøre at finde en villa til under tre mio. kr.

I Klampenborg og Charlottenlund kan to huse på Strandvejen således erhverves for henholdsvis 2,8 mio. kr. og 2,5 mio. kr., mens man i Holte, Hellerup og Gentofte kan blive husejer for mellem 1,85 mio. kr. og 2,6 mio. kr..

Helt andre priser gør sig dog gældende, hvis man bevæger sig lidt væk fra landets største byer.

I 356 postnumre er det muligt at købe en villa for under 500.000 kr., men her skal man formentlig selv møde op med pengene eller tage et dyrt banklån, da realkreditinstitutterne som regel ikke vil godkende lån til huse, der koster under en halv mio. kr.

Læs også