Boeing har løsning på batteriproblemer

Mere plads mellem de enkelte battericeller skal løse problemet med overophedning.

Et eksploderet batteri tvang et japansk fly til at nødlande på grund af røg i kabinen. Foto: AP

Den amerikanske flyproducent Boeing mener nu at have fundet løsningen på de batteriproblemer, der har udløst flyveforbud mod selskabets prestigeprojekt Boeing Dreamliner 787. Flyet er bl.a. blevet solgt på sit lavere brændstofforbrug.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge Boeing arbejder man nu på en løsning, hvor der simpelthen skal være mere plads mellem de enkelte battericeller. Dermed håber teknikerne at kunne forhindre overophedning, som er sket med flere at lithium-batterierne.

Keramiske plader og køling

Ifølge de foreløbige oplysninger arbejder Boeing på en løsning, hvor man vil installere keramiske plader mellem de enkelte battericeller. Samtidig overvejes det at montere en blæserkøling i batteriboksen. Det fortæller professor Kiyshi Kanamura fra Tokios Metropolitan University til Reuters. Professoren har samarbejdet med flere japanske batteriproducenter.

Efter Boeings problemer med Dreamliner 787 har den europæiske konkurrent Airbus således fravalgt lithiumbatterier i sit nye A350-fly.

50 fly står på jorden

Problemerne har givet flyveforbud  til 50 Dreamliner 787 fly i kommerciel tjeneste. En talsmand for det indiske flyselskab Air India gav onsdag udtryk for, at Boeing forhåbentlig kan få flyene på vingerne igen i løbet af april.

Selskabet har fået leveret 6 Dreamliner-fly og har bestilt yderligere 21.

Boeing vil dog ikke selv forholde sig til, hvornår flyene kan ventes i luften igen.

"Vi gør gode fremskridt, men vores samtaler med kunderne er fortrolige," siger en talsmand for Boeing.

Læs også