Svenn Dam på spring til Metro-bestyrelse

Manden bag Nyhedsavisen er ikke blot hyret som konsulent for Metroxpress' nye ejer. Han er også kandidat til bestyrelsespost, fortæller 20 Minuten. 

Svenn Dam. Foto: Johan Mikkelsen

I sidste uge kom det frem, at Svenn Dam, manden bag den hedengangne Nyhedsavisen, er blevet ansat som konsulent for de nye ejere af Metroxpres, schweiziske 20 Minuten AG.

Men Svenn Dam er ikke alene tilknyttet som midlertidig rådgiver, han er også på vej mod en stol i avishusets bestyrelse.

Marcel Kohler, CEO for 20 Minuten, bekræfter over for Børsen, at det er "muligt" at Svenn Dam i fremtiden bliver en del af den nye bestyrelse, som det schweiziske selskab har indsat. Der er indtil videre ingen danske repræsentanter i bestyrelsen. 

Ledelsesrokeringer

Kort efter nyheden om Svenn Dams konsulentrolle udmeldte Metroxpress, at avisens adm. direktør Søren Riis forlader sin post i løbet af foråret.

Både Marcel Kohler og Søren Riis har over for medierne understreget, at Dams entre og Riis' exit ikke har noget med hinanden at gøre. Søren Riis sagde til MediaWatch, at han havde afleveret sin opsigelse, inden han fik at vide, at Dam var hentet ind.

20 Minuten havde i sidste uge tre potentielle kandidater til posten som adm. direktør, sagde Marcel Kohler.

Også redaktionelt er der ansat nye kræfter. Niels Pinborg, der er redaktør for Eb.dk, indtræder i chefredaktionen, mens Jonas Kuld Rathje forbliver ansvarshavende chefredaktør.

Manden bag Nyhedsavisen vender tilbage 
Metroxpress udskifter hele bestyrelsen
Ny chefredaktør til Metroxpress

Læs også