V-politiker vil have pressen ud af Christiansborg

Flere MF'ere klaget til Folketingets præsidium over pressens behandling af Lars Barfoed (K). V-medlem Preben Bang Henriksen ønsker, at pressen fysisk flytter ud af Borgen.

Foto: Jens Dresling

Folketingspolitikere fra begge fløje har klaget over Ekstra Bladets behandling af Lars Barfoed (K).

Både Preben Bang Henriksen (V) og Henrik Sass Larsen (S) har klaget til Folketingets øverste ledelse, Folketingets Præsidium, skriver Ritzau.

Ekstra Bladet mistænker den konservative partiformand for at have omgået regler, da han efter sin skilsmisse flyttede til i en lejlighed på Frederiksberg.

Tirsdag bragte Ekstra Bladet en artikel, hvor Lars Barfoed nægtede at udtale sig, illustreret med fotos af politikeren, der flygter fra Ekstra Bladets journalister ind på sit kontor.

»Da jeg så billederne, blev jeg pikeret, og da jeg så kunne læse at manden måtte flygte ind på sit kontor, var grænsen nået. Hvis det var på en almindelig arbejdsplads, så havde arbejdsgiveren fået en bøde af Arbejdstilsynet«, siger Preben Bang Henriksen.

Pressen bør flytte

Han ønsker, at pressen fysisk flyttes ud af Christianborg, når parlamentet ombygges.

»Jeg tror, en af planerne er at inddrage Rigsarkivet og gad vide, om et af resultaterne kan være, at pressen flytter derover. Hvis pressen flytter fysisk ud af bygningen, er jeg godt tilfreds«, siger han.

Præsidiet vil drøfte sagen onsdag, oplyser Folketingets formand Mogens Lykketoft (S) i et svar til Preben Bang Henriksen.

Poul Madsen: Hysterisk reaktion

Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, mener, at politikerne reagerer hysterisk på en situation, hvor avisen ikke har brudt nogen regler.

»Det er jo ikke sådan, at vi er brudt ind på et kontor, har spændt ben for ham eller fulgt efter ham ud på toilettet. Vi har stået ude på gangen på Christiansborg og spurgt ham fuldstændig relevant om hans lejlighed«, siger han.

Læs også