Aktier: C20 Cap tilbage i rekordniveau

Uden for eliteindekset blev Sydbanks årsregnskab belønnet med en kursstigning.

Foto: DSV

DSV blev kørt over af investorerne onsdag for et skuffende regnskab, men alligevel steg C20 Cap-indekset igen pænt, blandt andet løftet af fremgang til Carlsberg og Novo Nordisk trods en mangel på selskabsspecifikke nyheder.

C20 Cap-indekset havde fremgang for sjette dag ud af de sidste syv og løftede sig dermed helt op til niveauet fra før, Novo Nordisks store kursfald satte en foreløbig stopper for det ellers rekordrige 2013 for indekset. Med dagens fremgang på 0,8 pct. til 570,06 - rekorden er 570,23 - var Danmark også markant foran Europa, hvor de fleste toneangivende indeks faldt tilbage.

- Der er ikke de helt store nyheder i markedet generelt, men vi har også haft fremgang i noget tid, så nu falder det lidt tilbage, når der ikke er nogen årsag til yderligere stigninger, siger aktierådgiver Jesper Bamberger fra Nordea til Ritzau Finans og tilføjer:

- Herhjemme stiger vi, men det er mere trukket af enkelte aktier, der trækker det samlede indeks op.

DSV's årsregnskab faldt dog ikke i investorernes smag, og aktien faldt med mere end 3 pct. fra morgenstunden. Regnskabet skuffede med forventningerne til 2013, ligesom det ikke indeholdt det aktietilbagekøbsprogram, mange havde sat snuden op efter.

- Det umiddelbare indtryk er, at det er en sjælden skuffelse fra DSV. Selskabet skuffer på forventningerne til 2013, der er i den lave ende af konsensus, og der er ikke annonceret noget aktietilbagekøb. Jeg havde forventet et samlet tilbagekøb på 1,8 mia. kr. gennem 2013, og det havde krævet en del allerede fra første kvartal, siger Jesper Christensen fra Alm. Brand Markets til Ritzau Finans.

DSV forventer i 2013 en bruttofortjeneste på 10,1 til 10,5 mia. kr. og et driftsresultat før særlige poster (EBITA) på 2550 til 2750 mio. kr., og dermed ligger selskabet i den lave ende af analytikernes estimater. Angående aktietilbagekøb udtaler Jens Bjørn Andersen, topchef i DSV, at han forestiller sig, at der vil komme et program senere i 2013, men i første omgang skal DSV bruge sine kontanter på det nyligt annoncerede opkøb af Seatainers.

DSV-aktien blev taget lidt til nåde og sluttede 2 pct. lavere i kurs 140, hvilket dog stadig var nok til at udløse en klar sidsteplads i C20.

Topplaceringen gik til Vestas, der steg 5 pct. til 42 kr. uden særligt kursfølsomt nyt i markedet.

- Der er et par store, udenlandske huse, der er begyndt at tage rigtigt godt fat her til eftermiddag. Morgan Stanley og Merrill Lynch køber ind, og det løfter aktien. Ellers er der ikke umiddelbart noget større nyt, siger chefhandler hos Jyske Bank Martin Munk til Ritzau Finans.

Også Chr. Hansen buldrede derudaf uden særlige nyheder som brændstof og satte kursrekord i 201,50 kr. efter et løft på 3,3 kr.

Carlsberg tog revanche efter mandagens regnskabsskuffelse og kursdyk, og tirsdagen gav en stigning på 2,3 pct. for aktien, der lukkede i kurs 580. Novo Nordisk bidrog også kraftigt til indeksfremgangen med et løft på 1,8 pct. til 981,50 kr.

Uden for eliteindekset solede Sydbank sig i investorernes anerkendelse oven på et fint årsregnskab. Bankens resultater for fjerde kvartal lå tæt op ad markedets forventninger, og selv om banken varsler "svagt vigende basisindtjening" i 2013, er det nok lidt konservativt sat, vurderer bankanalytiker Christian Hede fra Jyske Bank.

- Fra start havde vi forventet, at de ville melde noget relativt konservativt ud. Jeg har en forventning om, at basisindtjeningen godt kan stige, og så vil de kunne overraske positivt på det, siger Christian Hede.

Sydbank-aktien steg 2,6 pct. til 112,50, og Djurslands Bank steg desuden 4,5 pct. til 151 kr. efter et overskud før skat, der oversteg bankens egne forventninger.

Læs også