Flere boliger til foræringspris

3.029 boliger har været til salg mellem tre og seks år. Der er kun én udvej:

Idyllisk ser det ud i Nysted på Lolland, men idyllen krakellerer, hvis man har en bolig til salg.

Det er ren foræring!

Sådan er situationen, hvis man skal have solgt sin bolig i flere områder i Danmark. Liggetiderne er uhyggeligt lange flere steder. 20 boliger har i øjeblikket rekord i liggetid, og rekorden er på 2.172 dage. Det er næsten seks år.

Situationen er nu så desperat, at visse boliger nærmest må sælges til foræringspriser. Epn.dk har kontaktet flere ejendomsmæglere, der har haft huse til salg i flere år. Hvad gør man som ejendomsmægler, hvis en bolig har været til salg længe, og prisen er reguleret nedad?

Kun ét alternativ

"Hvis sælger har ”is i maven”, bliver boligen stående. Alternativt bliver prisen sat ned," lyder det kontante svar til epn.dk fra Jens Kildsgaard fra Estate Mæglerne i Nysted på Lolland.

Vi skal selv udvise stor tålmodighed og hver dag håbe på en god dag.

John Ole Hansen, ejendomsmægler, Nykøbing Falster

Blandt ejendomsmæglerne er de lange liggetider problematiske. Det skyldes, at man via boligsiden.dk kan tjekke, hvor hurtigt de enkelte mæglere i ens eget område har solgt en bolig. Og hvis en mægler har en eller to boliger med meget lang liggetid, vil vedkommende komme til at se ekstra dårlig ud i den statistik.

Området omkring Lolland og Falster er ekstremt hårdt ramt af boligkrisen. Alligevel sælges der boliger, men der skal arbejdes hårdt for det, fortæller ejendomsmægler John Ole Hansen fra Nykøbing Falster.

"Vi har inden for de seneste tre uger solgt tre ejendomme i Gedser til stærkt reducerede priser, så det kan lade sig gøre. Det sidste var på 130 kvadratmeter i to plan på med nyt køkken, nyt bad og nye vinduer. Det blev solgt for 360.000 kr. kontant," fortæller John Ole Hansen.

Hårdt arbejde

Han peger på, at liggetiderne i Gedser-området og på Sydfalster er utroligt lange. Det skyldes blandt andet mangel på arbejdspladser, skoler eller større indkøbsmuligheder.

"Det eneste, vi kan gøre, er selvfølgelig at nedsætte priserne løbende og bede sælgerne om at have is i maven," siger han.

Han lægger ikke skjul på, at der er tale om hårdt arbejde.

"Som du nok kan forstå, har vi meget administration med den type ejendomme, så vi skal selv udvise stor tålmodighed og hver dag håbe på en god dag," lyder det.

Men det er ikke kun Lolland og Falster, der har lange liggetider. Ialt 20 boliger har ligget i 2.172 dage, og de er pænt fordelt over hele landet. Således er både Skagen, Fyn og Sjælland repræsenteret på listen.

Her ligger boligerne

Boliger til salg i 2.172 dage.

Boliger til salg mellem tre og seks år

Læs også