Analyse: Amerikanske aktier har brug for et pusterum

Til gengæld kan der være penge at hente på obligationsmarkedet, forudser analyse.

Foto: AP/Mark Lennihan

De amerikanske aktiemarkeder er steget ca. 8 pct. i de forgangne tre måneder, men nu kan en mindre korrektion være på vej, lyder det fra investeringsekspert, som foreslår, at man køber obligationer i stedet.

De 30 store amerikanske industriselskaber i Dow Jones-indekset har samlet set kunne notere sig aktiegevinster på 8,1 pct. i de sidste tre måneder, mens S&P 500-indekset, der dækker over de 500 mest omsatte aktie i New York, er steget 8,0 pct. i samme periode. Nu er det dog tid til en korrektion på markederne lyder det fra investeringseksperten Marc Faber, som udgiver rapporten Gloom, Boom & Doom.

- Det jeg siger, og har sagt tidligere, er at vi enten kan få en korrektion nu, og derefter bevæge os opad igen, eller vi kan fortsætte højere fra nuværende niveauer til nye højdepunkter i juli eller august, hvorfra markederne så kan krakke. Derfor ser jeg med milde øjne på en korrektion nu her. Spørgsmålet bliver dog efter korrektionen om, hvorvidt markederne har kræfter nok til at nå nye højder, fortæller Marc Faber til CNBC.

Intet krak i kikkerten

De amerikanske aktiemarkeder ramte en foreløbig top den 19. februar, hvor Dow Jones-indekset nåede 14.035,67, mens S&P 500-indekset nåede 1.530,94. Siden da er aktierne i de to indeks faldet henholdsvis 1,1 pct. og 1,9 pct. Flere fald kan være på vej.

- Jeg tror ikke på, at markedet er så overkøbt, som det var i 1987, hvorfor jeg ikke mener, at vi vil opleve et krak. Men jeg tror på, at markedet har nået en midlertidig top, mens jeg omvendt tror på at obligationskurserne i den nærmeste fremtid står overfor en genrejsning, da obligationerne er ekstremt oversolgt i øjeblikket

Marc Faber har 25 pct. af sin portefølje i aktier, 25 pct. i ejendomme, 25 pct. i guld og 25 pct. i virksomhedsobligationer og likvide midler.

Læs også