Mærsk klar til at ansætte 3.000

A.P. Møller-Mærsk gør klar til at massehyre nye folk.

A.p. Møller-Mærsk får brug for mange flere ansatte i de kommende år ikke mindst på drilling-området. Foto: Ed Andrieski/AP

A.P. Møller-Mærsk går imod strømmen i dansk erhvervsliv og er klar til at ansætte flere tusinde nye folk.

Alene i Maersk Drilling bliver der brug for ca. 3.000 nye medarbejdere frem mod 2018. Allerede i år begynder ansættelsen af 1.300 nye medarbejdere. Mærsk oplever faktisk, at der er mangel på kvalificerede medarbejdere.

"Rekruttering udgør en betydelig udfordring som følge af mangel på kvalificere arbejdskraft til den generelle vækst i boreindustrien," hedder det i regnskabet.

Flere initiativer

Mærsk har været nødt til at sætte en række initiativer i gang for at få nye medarbejdere.

Flere ansatte er sendt på såkaldte talentprogrammer, så de kan udvikel deres kompetencer. Der arbejdes også intenst på at integrere nye medarbejdere hurtigt, og et specielt uddannelsesprogram skal sikre, at nye boreoperatører kan begynde at arbejde så hurtigt som muligt.

I regnskabet lægges der i det hele taget stor vægt på udvikling og rekruttering af nye medarbejdere.

I Maersk Oil er man således fokuseret på at tiltrække erfarne medarbejdere, der skal supplere den i forvejen store arbejdsstyrke. Selskabet investerer milliarder af kroner i at udvikle olieforretningen, men det kan kun lade sig gøre, hvis man kan nå at rekruttere det fornødne antal medarbejdere.

Stor udfordringer

"Efterspørgslen på erfarne og talentfulde olie- og gasfolk bliver til stadighed større. Industrien står over for udfordringer som følge af nye porteføljer med komplekse og talrige projekter," hedder det i regnskabet.

A.P. Møller-Mærsk indførte i 2012 et helt nyt globalt HR-system, der erstatter i alt 90 forskellige it- og HR-systemer. Det nye system skulle gøre livet lettere for både ledere og medarbejdere.

Læs også