KFC rydder op blandt underleverandørerne

Bøvl med fødevaresikkerheden blandt nogle af selskabets mindre kinesiske producenter.

Foto: Andy Wong/AP

Amerikanske Yum Brands, der blandt andet står bag KFC-kæden, oplyste mandag, at selskabet vil ophøre samarbejdet med flere end 1.000 kinesiske slagterier. Dermed reagerer selskabet på fjerkræsskandalen i slutningen af sidste år, som fik selskabets salg til at dykke kraftigt.

Yum Brands offentliggjorde mandag, at samarbejdet med de mange slagterier ophører, da det ønsker at stramme fødevaresikkerheden og dermed stoppe samarbejdet med mindre leverandører af kyllinger, der ikke har et moderne produktions set-up.

Yum Brands håber nu på, at kunne vende det bratte fald i salget, som KFC-kæden oplevede i Kina efter en række beskyldninger om problemer med fødevaresikkerheden hos nogle af de mindre kyllingeleverandører. Det skriver Reuters.

Salget går tilbage

Salgstallene har siden slutningen af 2012 været svigtende hos KFC’s mere end 5.000 restauranter i Kina, efter at fødevaremyndighederne havde fundet rester af kemikalier i en del af KFC’s kyllingeleveringer. 

- Det er et offentligt kendt problem. Selvom Kina har regler om anvendelse af tilsætningsstoffer må vi beklageligvis indse at nogle mennesker stadig bryder disse regler, lød det adm. direktør for Yum Brands Kina Sam Su på en pressekonference i Beijing ifølge Reuters.

En lang og bitter eftersmag

Selvom Yum Brands ikke modtog en bøde af de kinesiske fødevaresikkerhedsmyndigheder, blev selskabet ramt af et lavere salg, hvilket er skidt nyt fro Yum Brands, der henter over halvdelen af sit samlede salg fra den kinesiske division. Det har desuden medført at Yum Brands har været nødsaget til at nedjustere sine forventninger til indtjeningen for 2013.

Yum Brands har tidligere oplevet salgsskadelige kriser, såsom SARS og fugleinfluenza, og baseret på disse erfaringer forventer slagstallene ikke at stige igen før fjerde kvartal 2013, fortalte selskabet ifølge Reuters.

Læs også