Danske Bank tvinges til at sladre om skattely

En højesteretsdom fra Irland tvinger Danske Bank til at videregive oplysninger om kunder.

Foto: Mathias Christensen

Danske Banks irske afdeling bliver i en ny højesteretsdom tvunget til at udlevere oplysninger om kunder, der måtte have haft penge på konti i skattelyet Isle of Man tilbage i 2002. Det skriver Berlingske Business.

Sagen starter altså flere år før, Danske Bank overtog National Irish Bank, som i dag hedder Danske Bank. Den irske filial er mistænkt for at have hjulpet kunder med at placere midler i skattely, og nu åbner en højesteretsdom altså for, at Danske Bank skal udlevere oplysninger til myndighederne.

Danske Bank har dog en mulighed for at undgå at bryde bankhemmeligheden, skriver Berlingske. Hvis det vurderes, at det vil være i strid med loven på Isle of Man, kan det betyde en genbehandling af sagen.

"Dommen vedrører det tidligere National Irish Banks filial på Isle of Man. Filialen blev lukket tilbage i december 2002, det vil sige nogle år, før Danske Bank købte den irske bank. Det eneste, vi kan sige i relation til den foreløbige afgørelse fra Supreme Court, er, at vi naturligvis læser dommen grundigt og herefter tager stilling til, hvordan vi vil forholde os. Vi skal selvfølgelig sikre os, at gældende lovgivning overholdes," skriver Danske Banks kommunikationsafdeling i en mail til Berlingske.

Læs også