Jyske Bank-top opgiver "atomvåben"

Jyske Banks ledelse skal alligevel ikke have mulighed for at lave en emission.

Foto: Simon Fals

Modstand fra hvad der beskrives som "enkelte aktionærer" koster nu Anders Dam muligheden for en aktieudvidelse, der fra analytikerside er blevet beskrevet som et "aktiesalgsmæsssigt atomvåben."

Bankens bestyrelse havde ellers rejst forslag om, at Jyske skulle - der foretog en kapitaludvidelse i foråret 2012 - skulle have mulighed for at hente eller betale op til 18 mia. kr. - svarende til mere end to gange værdien af konkurrenten i Sydbank, som analytiker Mads Thinggaard fra Nykredit påpegede overfor Ritzau Finans før regnskabet.

"Bliver emissionen aktier er det 100 mio. aktier, eller omkring 18 mia. kr. - eller mere end to gange Sydbanks markedsværdi. Det er et kraftigt mandat, men det skal også løbe frem til 2018," lød det fra analytikeren overfor.

Dialog med investorer

Men sådan gør det altså ikke. I stedet har banken nu indledt en dialog med investorer om en ny størrelse til bemyndigelsen, oplyser man til fondsbørsen.

"Bestyrelsen har besluttet at trække forslaget om at ændre bemyndigelserne i vedtægternes §§ 4 og 5, der er medtaget som punkt 1 og 2 på dagsordenen for dagens ekstraordinære generalforsamling, tilbage. Hermed lytter bestyrelsen til enkelte aktionærer, som overfor bestyrelsen har ytret betænkelighed ved at tilpasse bestyrelsens bemyndigelser til forhøjelse af aktiekapitalen, idet disse i international sammenhæng anses for at være vidtgående," skriver bestyrelsesformand Sven Buhrkall og fortsætter:

"Bestyrelsen har indledt en dialog med investorer med henblik på fastlæggelse af bemyndigelsernes størrelse. De nuværende bemyndigelser er uændret gældende til 2015, uanset at ændringsforslaget trækkes tilbage."

Mere:

Jyske taber penge på bankdriften

Regnskab: Jyske rammer forventningerne

Optakt: Fint resultat venter for Jyske Bank 

Læs også