Bankregning nærmer sig 5 mia. for Alm. Brand

Alm. Brand har pumpet yderligere 700 mio. kr. ind i sin nødlidende bank.

Alm. Brands hovedkvarter. PR-foto

Der er endelig sorte tal på bundlinjen for Alm. Brand-koncernen efter en ørkenvandring af format gennem krisen forårsaget af forsikringskæmpens kuldsejlede bank. Men overskuddet dækker på ingen måde over, at banken nu er færdig med at koste for Alm. Brand.

Tværtimod har Alm. Brand Bank med årets underskud på 519 mio. kr. har nu tabt 4,8 mia. kr. før skat gennem krisen. Det viser en opgørelse foretaget af FinansWatch.Samtidig har banken med dagens tilførsel på 700 mio. kr. fra moderkoncernen drænet den hæderkronede forsikringskoncern for mindst 3,2 mia. kr.

Og regningen er langt fra slut for Alm. Brands fejlslagne drøm om en bank; næste år forventer man et overskud på 5 mio. kr. før nedskrivninger - men også nedskrivninger på mellem 300 og 400 mio. kr.

Regnskab: Underskud før nedskrivninger i Alm Brand Bank

Lang genopretning

Dermed ser det samlede tab i banken fra 2008 frem ud til at runde fem mia. kr. Til sammenligning forventer Alm. Brand-koncernen i år - i det bedste forsikringsår i mands minde - 380 mio. kr. før skat. Et resultat, der dog var krøbet op mod en mia. kr., hvis man ikke skulle have dækket årets tab på lige over en halv mia. kr. i banken.

Dermed vil det tage Alm. Brand en årrække med stabil og solid drift bare at begynde at erstatte tabet fra banken - og der forventes ikke med hjælp fra smertensbarnet selv. Alm. Brand har tidligere understreget overfor FinansWatch, at man aldrig forventer at vinde det tabte beløb hjem på banken. En formodning, der nu ligger halvandet år og næsten 1,5 mia. kr. i tab tilbage i tiden.

Alm. Brand Bank tjener aldrig pengene ind igen
Læs også