3 satser på data - gør tale gratis

Streaming over mobilen bliver så stort, at teleselskabet 3 gør taletiden gratis.

Foto: 3 PR-foto

Teleselskabet 3 lancerer fri taletid, skriver Berlingske, og rykker dermed teleforretningen ind i en ny tid, hvor tale er sølv - og data det nye guld.

"Vi gør det, fordi vi mener, at det i fremtiden bliver data, man skal differentiere sig på, mens voice (taletid, red.) blot vil være en hygiejnefaktor. Vi ser det som en fremtidssikring af vores abonnementer, så de bliver relevante i forhold til, hvordan folks adfærd vil ændre sig de kommende år," siger adm. direktør for 3, Morten Christiansen til Berlingske.

Streaming i voldsom vækst

3 forudser, at streaming og andet datakrævende trafik på mobilen vil eksplodere yderligere de kommende år - vi har altså kun set begyndelsen. 

"De næste par år vil der være flere og flere, der overskrider de datagrænser, de har købt med abonnementet, hvilket blandt andet skyldes, at streaming af musik og film fra nettet vil eksplodere. Derfor mener vi også, at tale bare skal være noget, man får med i en større pakke," siger Morten Christiansen.

Også mediehusene oplever mobiltrafikkens stormstyrke-vækst. Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen vurderede således for nylig, at mobiltrafikken vil overgå desktoptrafikken på Ekstrabladet.dk inden for et år.

Ekstra Bladet krydser digitalt fikspunkt

Mobilpung skal revolutionere online betaling

Læs også