Kasi-Jesper: Vi skulle aldrig have solgt til Axcel

Vi troede, at Axcel var dygtige, siger Jesper Nielsen i dag.

»"Axcel bør overveje, om de er de rigtige ejere,« siger Jesper Nielsen i dag til Jyllands-Posten.  Foto: Lars Krabbe

Jesper "Kasi" Nielsen, der grundlagde smykkevirksomheden Pandora, er godt i gang med at kunne skyde en hvid pil efter den halve mia. kr., han ellers havde set frem til i 2015, når de resterende penge fra hans salg af virksomheden til kapitalfonden Axcel skulle komme til udbetaling.

Men i det netop aflagte regnskab fra Pandora fremgår det, at earn out-aftalen mellem parterne nu er nedskrevet til et stort rundt nul, og dermed risikerer Jesper Nielsen at stå tomhændet om to år, selv om han i sit eget regnskab opfører 518 mio. kr. som det beløb, han skal have.

I Morgenavisen Jyllands-Posten langer han i dag kraftigt ud efter Pandora-ledelsen for nedskrivningen, men også kapitalfonden Axcel får et fur af den tidligere bagmand i håndboldklubben AG København.

Med en utvetydig sarkasme lægger han ikke skjul på, hvad han mener om Axcels ejerskab af smykkevirksomheden Pandora, som for et par år tilbage var et sandt væksteventyr, men det er der nu sat en effektiv bremse for. Og Kasi-Jesper mener, at det muligvis er den største bedrift i dansk virksomhedshistorie.

"Axcel bør overveje, om de er de rigtige ejere. Det er lykkedes for dem at stoppe Pandoras vækst. Det er nok den største og dygtigste præstation i dansk erhvervsliv nogensinde," tordner han og fortryder, at ham og virksomhedens andre ejere i sin tid solgte til Axcel.

"Vi skulle aldrig have solgt, men vi troede, at Axcel var dygtige. Det var de også - til at suge penge ud af firmaet," slutter han.

Axcel har fået forelagt Jesper Nielsens kritiske ord, men har ikke ønsket at kommentere dem.

Læs også