Kloakbombe i hvert 10. hus

Overraskende mange er ikke dækket for en skade, der gemmer sig for det blotte øje.

Måske bør danske husejere tjekke deres husforsikring en ekstra gang.

En rundspørge foretaget af Jyllands-Posten viser nemlig, at godt hver 10. villa-kunde hos Alka, Topdanmark, Tryg, GF og Codan ikke råder over en husforsikring, der dækker skjulte rørskader som f.eks. brud på husets kloakrør.

En skade, der ifølge Dansk Byggeri, typisk koster 40.000-100.000 kr.

En stor overraskelse

Riccardo Krogh Pescatori, konsulent ved Forsikringsoplysningen under Forsikring & Pension, undrer sig over, at en så stor andel af de danske husejere har tegnet en forsikring uden dækning for en skade, der potentielt set kan blive så dyr at udbedre.

”Det er en stor overraskelse, og jeg har aldrig hørt om, at problemet skulle være så udbredt,” siger Riccardo Krogh Pescatori til Jyllands-Posten.

JP-rundspørge
Tallene viser, hvor stor en andel af selskabernes villa-kunder, der har en husforsikring med dækning for skjulte rørskader.
  • Alka: 90 pct.
  • Codan: 90 pct.
  • GF: 90 pct.
  • Topdanmark: 80 pct.
  • Tryg: 90 pct.
”Fravalget kan ikke være økonomisk. Det bør det ikke være. Det må bunde i uvidenhed,” siger han.

Typisk vil en forsikringsdækning for skjulte rør koste i omegnen af 1.000 kroner årligt.

Lidt for hurtige

Riccardo Krogh Pescatori vurderer, at flere af villa-kunderne, der ikke har dækning for skjulte rørskader, måske var lidt for hurtige, da husforsikringen skulle tegnes.

”De har ikke sat sig godt nok ind i, hvad en husforsikring består af. Hvis skaden sker, viser vores erfaring, at de typisk vil anmelde skaden i den tro, at de er forsikret,” siger Riccardo Krogh Pescatori. 

Forsikringseksperten anbefaler derfor, at man bør tage et ekstra kig på sin husforsikring, hvis der er opstået tvivl om, hvorvidt den dækker skjulte rørskader.

Læs også