Samsung vil have fat i virksomhedskunder

Samsung præsenterede på World Mobil Congress en udvidelse af styresystemet Knox.

Samsung vil med Knox-udvidelse gør sine smartphones og tablets mere sikre for erhvervskunder. Foto: AP/Julie Jacobson

Det skal gøre styresystemet mere sikkert, så virksomheder i større udstrækning kan føle sig trygge, når de sender følsomme informationer. Samsung optrapper dermed konkurrencen på markedet for mobiltelefoner til virksomheder, hvilket er skidt nyt for BlackBerry, som traditionelt har stået stærkt her.

Samsungs mobiltelefoner har i de seneste år taget verden med storm, og Samsung var det mest sælgende mobiltelefonselskab i fjor. Indtil videre har salget dog mest været rettet mod private personer og ikke erhvervslivet, men det skal opgraderingen af styresystemet Knox være med til at lave om på.

En udvidelse af Android

Samsungs telefoner kører primært med Googles Android styresystem, men systemudvidelsen Knox, der er opkaldt efter Fort Knox, hvor USA beskytter sit guld, beskytter i langt højere grad brugerne mod virus og malware.

Medarbejdere i virksomheder, der modtager og sender følsomt data, har tidligere foretrukket BlackBerry’s smartphones og systemer grundet de indbyggede sikkerhedsforanstaltninger og det lukkede telefonnetværk som benyttes, men med lanceringen af Knox kan der komme til at ske omvæltninger på markedet for smartphones til virksomheder.

Galaxy S IV på vej

Samsung meddeler, at selskabet har samarbejdet med General Dynamics, en leverandør af militært udstyr, for at sikre at systemet lever op til de strikes sikkerheds standarder, som den amerikanske regerings institutioner bruger.

Den nye systemudvidelse vil udkomme sammen med den nye Galaxy smartphone i andet kvartal af 2013. Den nye Galaxy S IV ventes at blive lanceret i New York om to uger.

Læs også