Bamsekæde fallit: Nul løn til 150 ansatte

150 medarbejdere i den kendte legetøjskæde Build A Bear har ikke fået udbetalt løn i dag.

Jyske Bank har garanteret løn til de ansatte svarende til tre dage. Arkivfoto: Lars Krabbe

Det skriver Avisen.dk.

De ansatte har i stedet modtaget et brev fra direktør Claus Nielsen, der meddeler, at man har indgivet konkursbegæring for det danske selskab BAB Scandinavia Aps.

"Det er ganske forfærdeligt. Hver dag sine massefyringer. Der er i den grad krise i detailhandlen," siger Kim Jensen - faglige chef i HK / Handel, der repræsenterer en del af bamsemedarbejderne - til Avisen.dk.

I Danmark har Build A Bear godt 150 ansatte, hvoraf mange er timelønnede studerende. Virksomheden har otte butikker i Danmark, hvor børn kan designe deres egne krammedyr.

Forhandler med nye pengemænd

Medarbejderne er blevet opfordret til at holde butikkerne åbne, selv om deres løn ikke er blevet udbetalt, fordi ledelsen ligger i forhandlinger med en ny investor.

Jyske Bank har garanteret de ansattes løn i dag, lørdag, søndag og mandag.

De ansatte, der er medlemmer af en fagforening, er blevet opfordret til at kontakte den, mens de øvrige har fået besked om at henvende sig til Lønmodtagernes Garantifond med henblik på at få deres løntab dækket.

Avisen.dk har forsøgt at få en kommentar fra direktør Claus Nielsen, men det har ikke været muligt at få en forklaring på, hvorfor salget af bamser er stødt på grund.

I HK er forklaringen, at Build A Bear er et luksusprodukt på bamsemarkedet, og at finanskrisen har presset danskerne til at købe discountbamser.

Forventningen er, at det danske selskab BAB Scandinavia Aps bliver officielt erklæret konkurs i næste uge.

Læs også