KL og lærerne mødes allerede fredag

Begge parter er nu klar til at genoptage forhandlingerne.

KL's forhandler, borgmester Michael Ziegler, og Anders Bondo Christensen fra Danmarks Lærerforening mødes formentlig allerede fredag eftermiddag.  Arkivfoto: Lars Krabbe

Det ser ud som om, at overenskomstforhandlingerne mellem KL og Danmarks Lærerforening allerede kan blive genoptaget i dag.

"Jeg har foreslået Anders Bondo [Christensen, red.] at vi mødes allerede senere i dag," siger KLs forhandler Michael Ziegler fredag. Han fortæller, at han endnu ikke har fået svar fra lærerforeningen.

Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening, udtalte tidligere fredag, at han ikke forventede at forhandlingerne kunne genoptages allerede i dag, fordi parterne skulle til orientering i forligsinstitutionen, men han håbede, at forhandlingerne kunne genoptages i weekenden.

”Jeg ser meget gerne, at vi tager forhandlingerne op igen i morgen. Derfor har jeg sagt til mine medarbejdere, at de skal være på standby i weekenden, så vi kan fortsætte forhandlingerne," sagde han tidligere fredag til Jyllands-Posten.

Men Michael Ziegler ser ingen forhindring i, at parterne allerede kan mødes efter mødes i forligsinstitutionen fredag.

Konkrete forslag på bordet

Michael Ziegler efterlyste torsdag aften nogle konkrete forslag til overenskomstforhandlingerne fra lærerforeningen før forhandlingerne kunne fortsætte.

Det fik Anders Bondo Christensen til at bruge hele natten på at omformulere de spørgsmål, som lærerne ellers har haft med til forhandlingsbordet. Spørgsmålene er nu blevet til en række konkrete forslag, som KL har modtaget fredag formiddag.

”Det ser faktisk ud som om, Anders Bondo nu har leveret det, som vi bad ham om at levere allerede i tirsdags," siger han.

Forligsinstitutionen

Åbningen kommer lige inden, at parterne skal mødes i forligsinstitutionen fredag kl. 13.

På mødet skal parterne informere forligskvinden om deres standpunkter, så forligskvinden kan bruge weekenden til at tage stilling til, hvordan hun vil forsøge at få parterne til at nå til enighed på mandag.

- Men det bliver altså kun en realitet, hvis parterne ikke selv når til enighed i løbet af weekenden.

Læs også