Efteruddannelse skal være målrettet

Det er ikke nok blot at have et stykke papir på en fin efteruddannelse, hvis man skal højne mulighederne for drømmejobbet. Hvis efteruddannelse skal kunne bruges til noget, skal der kunne vises efterfølgende gode resultater, lyder det fra chefbordet.

Hos TDC er efteruddannelse i sig selv ikke et parameter – det er, hvad man har fået ud af den, der betyder noget, påpeger Heidi Heltborg Juul, underdirektør i TDC. Foto: PR/TDC

I en tid, hvor jobbene ikke ligefrem hænger på træerne, og hvor der ofte er mange hundrede ansøgere til blot én stilling, kan det være nærliggende at opkvalificere sine evner med en efteruddannelse. Men man skal være bevidst om, hvorfor man gør det. For et stykke papir klarer ikke drømmejobbet alene, når chefer rundt omkring i landet skal rekruttere nye medarbejdere.

»Når vi ansætter, kigger vi på kvalifikationer og kompetencer i forhold til den stilling, vi nu skal have besat. Og der kigger vi på en samlet pallet, der både hedder oprindelig uddannelse, men også hvilke kvalifikationer og hvilken erfaring, man har tilegnet sig efterfølgende,« siger underdirektør i ..

Læs også