Forsinkelse på Skats hjemmeside

Årsopgørelserne ligger klar på Skats hjemmeside, men et tjek tager tid.

Også lørdag morgen er der ventetid på at se sin årsopgørelse.  Screendump

Mange danskere prøver formentlig at få adgang til deres årsopgørelse via TastSelv hos Skat. Men folk må væbne sig med tålmodighed, for Skats hjemmeside belastes hårdt.

Allerede kort efter at årsopgørelsen blev givet fri, meldte Skat ud at tusindvis af besøgende, skabte pres på hjemmesiden.

For et år siden var der omkring 1,6 mio. danskere, der tjekkede årsopgørelsen i løbet af weekenden.

4,3 mio. årsopgørelser

Mandag 4. marts er officielt er den dag, danskerne kan tjekke deres årsopgørelser via TastSelv hos Skat. Men traditionen tro, lå årsopgørelserne altså allerede klar fredag aften.

Skat udsender 4,3 mio. årsopgørelser via Skat.dk, men for at undgå, at alle skatteborgere vil logge ind samtidig, vil Skat ikke opgive et bestemt tidspunkt for, hvornår årsopgørelserne er klar via hjemmesiden.

"Vi melder ikke noget tidspunkt ud, for det afhænger af, hvornår vi har systemerne klar. Det drejer sig om enorme mængder data," forklarer Richard Hanlov, der er underdirektør hos Skat.

Han har dog fuld tillid til, at systemerne vil kunne klare belastningen.

"Vi har jo indført en køfunktion," forklarer han.

Hvis din årsopgørelse af en eller anden grund ikke er klar, vil du i stedet få en servicemeddelelse eller modtage et brev fra Skat.

Husk rettelser

Fra 4. marts er det også muligt at afgive nye oplysninger eller at foretage ændringer til årsopgørelsen. Tidligere har det været muligt at indgive en såkaldt tidlig indberetning inden 1. februar, men den ordning er nu afskaffet.

Derfor at det vigtigt, at man selv får indberettet fradrag, som Skat ikke allerede har kendskab til. Det gælder eksempelvis befordringsfradraget.

Hvis oplysningerne indtastes inden den 15. marts, vil de være med i den første årsopgørelse.

Overskydende skat 27. marts

Borgerne, der skal have overskydende skat tilbage, vil få pengene indbetalt på deres Nemkonto den 27. marts. Beløb under 100 kr. overføres dog til næste år.

Hvis beløbet er over 100.000 kr., kan det tage lidt længere tid, før pengene indgår på Nemkontoen.

Læs også