Dansk firma skal bygge kraftværker i Libanon

Den danske kraftværksspecialist, BWSC, har sikret sig historisk milliardordre.

BWSC har på verdensplan leveret 169 kraftværker. Foto: Thomas Borberg.

Libanon har besluttet, at der skal leveres pålidelig og effektiv elektricitet til borgerne. Det kommer nu den danske virksomhed Burmeister & Wain Scandinavian Contractor A/S (BWSC) til gode.

BWSC har indgået to store kontrakter med den libanesiske stat til en værdi af 2 mia. kr. Samlet set udgør de to kontrakter den største ordre i BWSC's historie.

Virksomheden er blevet hyret til at opføre to kraftværker.

Baner vej for nye markeder

"De to kontrakter vil forhåbentlig være medvirkende til at bane vejen for flere energiprojekter, ikke blot i Libanon men også i hele Mellemøsten," siger Anders Heine Jensen, som er adm. direktør for BWSC.

Libanon er naboland til Syrien, der for tiden hærges af en blodig borgerkrig. Selvom der er uroligheder i området, mener Anders Heine Jensen alligevel, det er sikkert for virksomhedens medarbejdere at rejse dertil.

"Trods den alvorlige situation i Syrien har vi vurderet sikkerhedssituationen i Libanon som værende tilstrækkelig stabil og tilfredsstillende - en væsentlig forudsætning for at kunne opføre infrastrukturprojekter i Libanon," siger han.

BWSC har på verdensplan leveret 169 kraftværker.

Læs også