Aktier: Lundbeck vandt frem på skizofrenigodkendelse

Et positivt overraskende ISM-indeks fra USA vendte i den sidste handelstime stemningen i positiv retning på det danske aktiemarked, der ellers havde fulgt de europæiske markeder i negativt terræn det meste af fredagen.

Foto: Magnus Møller

Det var ellers mestendels en lidt mat stemning, der kendetegnede aktiemarkederne i Europa, der indledte handelsdagen på baggrund af et PMI-tal fra Kina, der tydede på, at opsvinget er ved at flade ud.

Men C20 Cap endte altså med at indkassere endnu en kursrekord, idet indekset lukkede 0,2 pct. højere i

576,5.

- Det er vigtigt, at vi ser nøgletal, der peger på en bedring i økonomien. Det gør ISM. Det er faktisk et meget stærkt nøgletal, sagde Jesper Bamberger, aktierådgiver i Nordea, til Ritzau Finans med henvisning til, at det amerikanske indeks over fremstillingsindustrien steg til 54,2 fra 53,1, hvor der faktisk var ventet et fald.

Især Lundbeck var godt kørende og endte i toppen af C20 med en stigning på 3,2 pct. til 100 kr., efter at selskabet har fået markedsføringstilladelse på det amerikanske marked til skizofrenimidlet Abilify Maintena.

Med godkendelsen skal Lundbeck betale sin japanske partner Otsuka en milepæl på 100 mio. dollar, og når midlet kommer på markedet 18. marts modtager Lundbeck 20 pct. af omsætningen. Nyheden kommer dagen efter, at selskabet fik godkendt sin alkoholpille i Europa.

- Det er nogle af de midler, der skal lukke den dybe patentkløft, Lundbeck står over for i disse her år. Og mens, der umiddelbart er lidt usikkerhed om, hvor stort alkoholpillens salgspotentiale er, så vurderer jeg i hvert fald, at der er et stort potentiale for lige netop den her depotformulering, sagde Søren Løntoft Hansen, aktieanalytiker hos Sydbank, til Ritzau Finans.

For Chr. Hansen-aktien blev en ellers god start på dagen forpurret, da selskabet offentliggjorde skuffende nyt om kliniske studier med probiotiske kulturer. Data har vist sig utilstrækkelige til at få godkendt en sundhedsanprisning af sundhedsmyndighederne i EU, vurderer selskabet selv.

- Det er ikke fordi, det er afgørende vigtigt, men Chr Hansen-aktien er bare meget dyr, så der skal ikke det store til at sende den ned, vurderede Jesper Bamberger.

Selskabets samlede forventninger til 2012/13 er uændrede.

Aktien var nede og snuse til kurs 204, men rettede sig siden og endte i kurs 206,2, 0,2 pct. lavere end torsdag.

Vestas viste gode takter, efter at selskabet blev udpeget som foretrukken leverandør til et projekt på Filippinerne. Det er Energy Development Corporation, der har udpeget Vestas til foretrukken mølleleverandør til projektet Burgos i det nordlige Filippinerne. Projektet er ifølge tidligere opgørelse planlagt til at få en kapacitet på 86 MW. Aktien steg 0,5 pct. til 41 kr.

Danske Bank endte 1,7 pct. højere i 108,1 kr., efter at anbefalingen på bankens aktie blev hævet af Citi til "køb" fra tidligere "neutral". Dermed gik aktien mod tendensen i Europa, hvor bankaktierne generelt klarede sig dårligt.

Ved de nuværende kursniveauer er Danske Bank den nordiske bankaktie, der har det største potentiale, vurderede Citis analytikere.

- Den væsentligste drivkraft er den forbedrede underliggende lønsomhed i kombination med en normalisering af hensættelserne, skrev analytikerne.

De ser desuden fremtidige udbyttebetalinger som en mulig katalysator for yderligere kursstigninger. Citi venter, at Danske Bank vil begynde at betale udbytte i 2013.

Bunden af C20 blev optaget af cykliske aktier endte i bunden af C20. FLSmidth faldt 1,3 pct. til 385 kr. og de to Mærsk-aktier blev bundpropper med fald på 1,5 pct. til B-aktien og 2,2 pct. til A-aktien.

Genmab lykkedes efter flere års ørkenvandring med at finde en køber til selskabets antistoffabrik i Minnesota. Den nye ejer, Baxter Healthcare Corporation, betaler 10 mio. dollar, eller knap 57 mio. kr. kontant for faciliteten, svarende til en brøkdel af den pris Genmab selv gav for fabrikken i 2008. Fabrikken er dog nedskrevet af flere omgange, og blev senest værdisat til nul i december sidste år. Aktien steg 1,9 pct. til 104,8 kr.

Neurosearch faldt 5 pct. til kurs 3,9, efter at det aktivitetsløse biotekselskab måtte meddele, at det planlagte salg af selskabets hovedkvarter er gået i vasken

Læs også