Skat har hjulpet 100.000 husejere

Skat har korrigeret mange husejeres fradrag på grund af rentefald.

Skat har ændret fradraget for 100.000 husejere, som ikke havde taget højde for rentefald.  Foto: Ditte Holm Lysgaard

Har Skat også ændret dit fradrag?

I så tilfælde er du ikke den eneste. Skat har nemlig hjulpet 100.000 husejere ved at gå ind og korrigere deres fradrag.

"Mange husejere havde ikke taget højde for, at renten var faldet så dramatisk, og derfor havde de et alt for højt fradrag, hvilket kunne have givet dem en stor overraskelse i årsopgørelsen," siger Richard Ranlov, underdirektør i Skat.

Håb om at retsskatten falder

Endnu kan Skat ikke sige noget om, hvor mange penge skatteyderne skal have udbetalt eller betale til Skat.

"Men mit håb er, at restskatten falder - blandt andet pga. vi har ændret fradraget for husejere - så den i år kommer under 7 mia. kr.," siger Richard Ranlov.

Prognosen tyder på, at billedet kommer til at se ud ligesom sidste år, hvor Skat tilbagebetalte 13 mia. kroner til skatteyderne, og en million danskere skulle tilsammen betale 7 mia. kr. tilbage fra Skat.

De fleste kan altså forvente at få penge tilbage fra Skat.

En lottoudtrækning

Ifølge Richard Ranløv sætter mange bevidst indkomsten højere for at sikre sig, at de får penge tilbage fra Skat. Det gør de i et forsøg på at gardere sig mod at skulle af med penge.

"Det er den årlige lottoudtrækning for mange. Men det er ikke en god forretning for dem  bevidst at betale for meget i skat. De kan formentlig placere deres penge bedre et andet sted, " siger Richard Ranløv.

Siden fredag eftermiddag har 600.000 danskere tjekket deres årsopgørelse. Skat udsender 4,2 mio. årsopgørelser via skat.dk, og sidste år tjekkede 1,6 mio. danskere deres årsopgørelse i løbet af weekenden.

Husk rettelser

Fra 4. marts er det også muligt at afgive nye oplysninger eller at foretage ændringer til årsopgørelsen. Tidligere har det været muligt at indgive en såkaldt tidlig indberetning inden 1. februar, men den ordning er nu afskaffet.

Derfor at det vigtigt, at man selv får indberettet fradrag, som Skat ikke allerede har kendskab til. Det gælder eksempelvis befordringsfradraget.

Hvis oplysningerne indtastes inden den 15. marts, vil de være med i den første årsopgørelse.

Overskydende skat 27. marts

Borgerne, der skal have overskydende skat tilbage, vil få pengene indbetalt på deres Nemkonto den 27. marts. Beløb under 100 kr. overføres dog til næste år.

Hvis beløbet er over 100.000 kr., kan det tage lidt længere tid, før pengene indgår på Nemkontoen.

Læs også