Godt en million har besøgt skat.dk

Mange danskere valgte at tjekke årsopgørelsen natten til søndag, oplyser Skat.

Danskerne er nysgerrige efter at tjekke deres årsopgørelse. Mere end en million har været inde og kigge, selvom det endnu ikke er muligt at taste ændringer.  Foto: Mikkel Khan Tariq

Siden årsopgørelserne blev tilgængelige på skat.dk fredag kl. 17, har flere end en million danskere været inde og kigge. Det oplyser Jan Topp, IT-direktør i Skat.

Og Skats tekniske medarbejdere gør alt for at holde siden kørende, og for at den kan klare presset fra de mange interesserede borgere.

"Lige nu går det rigtig, rigtig godt. I nat har vi lavet en opgradering, så vi kan klare et større tryk og flere brugere," forklarer Jan Topp.

Nattekiggere på nettet

Skat.dk har ellers været belastet. Mange har oplevet at blive smidt ud af køfunktionen, fordi der har været for mange brugere på én gang. Og lørdag eftermiddag oplevede Skat så store tekniske problemer, at det i ca. 25 minutter end ikke var muligt at komme ind på skat.dk.

Det var ikke kun teknikerne, som så natten som et godt tidspunkt at kigge på skat.dk. Jan Topp oplyser, at hele 125.000 danskere har tjekket deres årsopgørelse i løbet af natten.

Pres på fra mandag

I morgen, mandag den 4. marts, åbner årsopgørelserne officielt, og det bliver muligt at taste ændringer.

"Vi ved, at der kommer rigtig meget pres på i morgen. Vi arbejder på at skabe stabil drift, men ventetid må man regne med, at der er."

Skat udsender 4,2 mio. årsopgørelser via skat.dk. Sidste år tjekkede 1,6 mio. danskere deres årsopgørelse i løbet af weekenden.

Husk rettelser

Tidligere har det været muligt at indgive en såkaldt tidlig indberetning inden 1. februar, men den ordning er nu afskaffet. Og derfor er det fra den 4. marts, at det er muligt at afgive nye oplysninger eller foretage ændringer.

Derfor at det vigtigt, at man selv får indberettet fradrag, som Skat ikke allerede har kendskab til. Det gælder eksempelvis befordringsfradraget.

Hvis oplysningerne indtastes inden den 15. marts, vil de være med i den første årsopgørelse.

Overskydende skat 27. marts

Borgerne, der skal have overskydende skat tilbage, vil få pengene indbetalt på deres Nemkonto den 27. marts. Beløb under 100 kr. overføres dog til næste år.

Hvis beløbet er over 100.000 kr., kan det tage lidt længere tid, før pengene indgår på Nemkontoen.

Læs også