Investor-guru havde et skuffende år

Milliardoverskud i 2012 er skuffende for Warren Buffet, som vil arbejde på at klare sig bedre.

For kun niende gang de seneste 48 år slog Warren Buffet ikke det amerikanske S&P 500-indeks.  Foto: Colourbox og AP, Kollage: Mattias Grøndal

Den legendariske investor Warren Buffet har haft et rigtig skuffende år. I et brev til sine aktionærer har han fortalt, at sidste år var under standard på investeringsfronten.

Hans udmelding kommer til trods for, at hans investeringsvirksomhed Berhshire Hathaway har givet 45 pct. mere i fortjeneste end året før. Det skriver BBC.

Warren Buffet
82-årige Warren Buffet anses som en af verdens mest kompetente aktieinvestorer. Han er hovedaktionær og adm. direktør i Berkshire Hathaway. I 2008 blev han rangeret som verdens rigeste mand med en formue på 62 mia. dollars. I dag er han verdens fjerderigeste mand. Kilde: Wikipedia.

I brevet skriver han, at 2012 kun er det niende år ud af de seneste 48 år, hvor han ikke har slået S&P 500-indekset, som er et aktieindeks over 500 store amerikanske virksomheder fra forskellige industrier.

"Vi har stadig masser af kontanter, så det er tilbage til arbejdet. Vi vil igen iføre os vores safari-outfits og søge efter elefanter," siger 82-årige Warren Buffet om at foretage bedre investeringer i år.

I sit brev til investorerne kommer han også ind på, hvorfor han ikke vil udbetale udbytte til aktionærerne.

Berkshires overskud i 2012 var 14,8 mia. dollars mod 10,3 mia. dollars i 2011.  En af Berkshire Hathaways nyeste og profilerede investeringer er i fødevareselskabet Heinz, hvor Buffet-firmaet har investeret 12 mia. dollars.

Læs også