Investorer vil gerne købe Lego

Lego er den virksomhed, som danskerne helst vil kunne købe aktier i.

Investorerne er ikke i tvivl om, hvor de gerne ville købe aktier. Halvdelen angiver, at de ville være interesserede i Lego-aktier.  Foto: Gregers Tycho

De danske privatinvestorer vil gerne købe sig ind i nogle af de danske virksomheder, som ikke er noterede på fondsbørsen.

Og Lego er den virksomhed, som danskerne allerhelst vil købe aktier i. Flere end halvdelen af de private investorer i Danmark ville således gerne købe aktier i Lego, hvis det da ikke var privatejet og umuligt at købe aktier i. Det skriver business.dk på baggrund af en undersøgelse blandt investorerne i Nordenet.

"Det er ikke så mærkeligt. Lego leverer det ene fremragende regnskab efter det andet og var regnskabsakutelle i netop sidste uge. Lego viser vejen midt i en tid præget af økonomisk usikkerhed. De er et virksomhedsfyrtårn og en ledestjerne,"konkluderer Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet, over for business.dk.

Undersøgelsen viser desuden, at danskerne også er interesserede i at købe aktier i andre unoterede virksomheder. F.eks. kunne halvdelen af de adspurgte forestille sig at købe aktier i Matas.

Per Hansen fra Nordnet vurderer, at stigende aktiekurser har gjort investorerne mere risikovillige, og derfor har mange f.eks. også angivet, at de er villige til at investere i Dong Energy.

Læs også