Boligejere kæmper med hussalg

Der er sket en fordobling af til-salg-skilte i landkommunerne, hvor det er svært at sælge.

Siden 2008 er der kommet til at stå dobbelt så mange huse til salg i landkommunerne.

Finanskrisen har været hård ved husejerne i de danske landkommuner. Det viser en analyse, som Realkredtirådet har foretaget ved at kigge på antallet af boliger til salg i samtlige kommuner i Danmark.

Analysen fastslår, at boligejerne i landkommunerne i dag kæmper hårdt med at komme af med deres boliger. Det skriver børsen.dk

I Struer, Langeland og Læsø Kommune står en ud af 20 helårsboliger i dag til salg, mens det gælder en ud af 25 i kommunerne som Jammerbugt, Vesthimmerland, Guldborgsund og Thisted. Boligudbuddet er næsten fordoblet i landkommunerne siden 2008, før krisen påvirkede boligmarkedet.

"Vi har et boligmarked, der er delt, fordi vi har nogle områder, hvor arbejdspladserne forsvinder. Det gør, at der er et stort pres på, at komme væk fra de steder, og hen mod der, hvor arbejdspladserne er omkring de større byer. Og det præger boligmarkedet,” siger Peter Jayaswal, underdirektør i Realkreditrådet, til børsen.dk.

Analysen viser, at der er det samme antal boliger til salg i Danmark i dag som i 2008 - omkring 46.000. Billedet er blot, at der bliver flere og flere boliger til salg i landkommunerne, mens færre boliger sættes til salg i og omkring de store byer.

Læs også